Annonce
Debat

Tillad mig at bringe lidt fakta ind i debatten om udsatte børn på Frederiksberg

- Når De Konservative nu hævder, at alt er godt, vil jeg minde om, at Frederiksberg p.t. har det højeste antal mindreårige anbragt på sikret døgninstitution nogensinde, skriver Sine Heltberg (S) i dette debatindlæg. Foto: socialdemokratiet.dk

Debat: De konservatives Merete Winther Hildebrandt hævder på FrederiksbergLIV.dk, at alt er gjort for at rydde op efter skandalen om Frederiksberg Kommunes svigt af de udsatte børn.

Oven på det store svigt af de udsatte børn vil De Konservative nu spare 43 millioner kroner på området samt, hvad der svarer til løn til to-tre ansatte. Det synes vi i Socialdemokratiet, er en dårlig idé midt i en genopretningsfase.


Annonce

Der er ingen anden kommune i Danmark, der har måttet sige undskyld til 363 familier.

Sine Heltberg


Vi foreslår at gennemgå de sager, hvor der er sket alvorlige fejl, for at finde ud af, om børn og forældre bør have erstatning oven i den undskyldning, vi politisk er enige om at give. Og vi synes, at der skal gennemføres en uvildig undersøgelse af, hvordan en så vigtig indsats kunne kollapse, uden at nogen reagerede. Der er ingen anden kommune i Danmark, der har måttet sige undskyld til 363 familier.

Og når De Konservative nu hævder, at alt er godt, vil jeg minde om, at Frederiksberg p.t. har det højeste antal mindreårige anbragt på sikret døgninstitution nogensinde. Vi taler om mindreårige, som er anbragt på grund af blandt andet alvorlig vold og drab.

Senest har der på sociale medier floreret en video med børn fra Frederiksberg helt ned i 6. klasse, der begår grov vold mod en jævnaldrende. Det er en voldsom eskalering, som vi aldrig har været vidne til tidligere, og det bør kommunen tage meget alvorligt.

Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Nyhed

Nyt medie på Frederiksberg ser dagens lys

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mindreårig affyrede skud i Solbjerg Have

Debat

Kære konservative: Fortæl hvad I vil gøre for borgerne frem for skræmmekampagner

Byliv

Efter brand: Kendt café lukker permanent

Erhverv

Thomas Delaney køber Frederiksberg-villalejlighed af en nuværende FCK'er: Se den 11 millioner kroner dyre bolig

Klumme

Bøghs historiske hjørne: Hård disciplin på det gamle børnehjem – Frederiksberg Friskoles bygning på Dronningensvej 3

Byliv

Borgere på Frederiksberg: Salg af narko er et udbredt problem i byen

Det sker

Rundvisning på Christiansborg med Jan E. Jørgensen: Kom bag facaden

Annonce