Annoncørbetalt indhold

Tips til at vælge den helt rigtige pladespiller

Speakers seamless background - vector pattern for continuous replicate. See more seamlessly backgrounds in my portfolio.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Har du besluttet, at du vil hoppe med på vinylbølgen? Hvis ja, så skal du investere i en pladespiller.

Det er dog lettere sagt end gjort, da det ikke er alle pladespillere, der er lige gode. Derfor er det også vigtigt at vælge med omhu, så du er sikker på, at du anskaffer dig en model, der er i god kvalitet og leverer god lyd.

Annonce

Skal du købe din første pladespiller, er det dog ikke sikkert, at du ved, hvad du skal holde øje med. Der er nemlig en række ting, man kan holde øje med, hvis man vil sikre, at man finder en pladespiller i høj kvalitet. Det kan du blive klogere på herunder.

Hvor meget skal den koste?

Du kan finde pladespillere i rigtig mange prisklasser. Faktisk findes der adskiller modeller, der koster mere end 100.000 kr. Denne prisklasse bør du dog slet ikke starte i, da du kan finde gode modeller inkl. tonearm og pickup til omtrent 2.000 kroner.

Vil du gerne have fingrene i en pladespiller, der leverer en lyd, der kan tilfredsstille entusiaster, er 2.000 kr. dog sjældent tilstrækkeligt. I et sådant tilfælde skal du forvente at betale mellem 4.000 og 5.000 kr. for din nye pladespiller.

Direkte drev eller bælte?

Pladespillerens tallerken kan drives på flere måder. Enten drejes den rundt af en elmotor under værket, eller den trækkes rundt af et bælte uden på pladetallerkenen. I sidstnævnte tilfælde vil motoren være placeret ved siden af pladetallerkenen.

Det er som regel en god idé at vælge en pladespiller med bæltedrev, da det er en god løsning for lydkvaliteten, da risikoen for resonanser fra motoren, der kan påvirke lydkvaliteten, nedsættes på denne måde.

Hvordan vurderer man, om den er i god kvalitet?

Der er flere kvalitetstegn at holde øje med. Det nemmeste er dog at sikre, at den er udstyret med et tungt og solidt værk. Det kan du dog kun vurdere, hvis du handler i en butik, da det kræver, at du løfter pladespilleren for at mærke vægten.

Derudover er det også vigtigt, at base og pladetallerken er udført i et lyddødt materiale som træ eller plast. Undgå derfor de modeller, der ikke er lavet i et af disse materialer, da det ellers kan få konsekvenser for kvaliteten af lyden.

Vælg desuden også en pladespiller, der er udstyret med resonansdæmpende gummifødder. Det vil nemlig føre til, at der er en mindre risiko for, at der opstår resonans, hvorfor noget så simpelt som gummifødder kan vise sig at gøre en stor forskel for din lydoplevelse.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.