Annoncørbetalt indhold

Tjek din nummerplade - undgå snyd med kilometertallet

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Hvis du overvejer at købe en brugt bil, så er der en rigtig væsentlig ting du i hvert fald bør tjekke, for bilen overdrages til dig: nemlig nummerpladeoplysninger. Dette bør du altid tjekke, inden du køber en brugt bil, da det desværre langt fra er uset, at der fuskes med kilometertal på brugte biler. Det er der heldigvis råd for - du kan til enhver tid tjekke nummerpladeoplysninger på Tjekbil.dk, så du en gang for alle er sikret ikke at købe katten i sækken.


Annonce

Få flere informationer med et nummerpladeopslag

Det er super nemt og hurtigt at foretage et nummerpladeopslag på Tjekbil.dk, hvorfor der er endnu større grund til at gøre det, inden du køber din næste brugte bil. Ud fra nummerpladen kan du nemlig indhente rigtigt mange oplysninger, som er relevante for dit bilkøb, herunder bland andet restgæld i bilen, det reelle kilometertal, tidligere synsrapporter, omregistrering af bilen, hvornår bilen skal til syn og meget, meget mere.

Netop fordi du har afgang til bilens synsrapport, kan du danne dig et overblik over, om det oplyste kilometertal er troværdigt i forhold til det, der er opgivet på synsrapporten. Det bliver nemlig mere og mere udbredt at justere manuelt på bilens kilometertæller for at justere på bilens værdi. Selvom dette selvfølgelig er dybt ulovligt, hvis det ikke oplyses til køber ved handlen, finder det desværre stadigvæk sted.

Heldigvis bliver der ved hvert bilsyn registreret bilens kilometerstand, hvilket du hurtigt og gratis kan tjekke på Tjekbil. Dette gælder dog kun for biler over 4 år gamle, da yngre biler endnu ikke har været til syn. Du skal blot finde nummerplade eller stelnummer på den bil du ønsker at tjekke kilometertal for og indtaste det i søgefeltet på hjemmesiden. Derefter kan du sammenholde de to sidste synsrapporter med det registrerede kilometertal. Hvis det oplyste kilometertal ikke er steget siden sidst, eller måske endda faldet, bør dine alarmklokker ringe, da det er et tegn på, at noget ikke er, som det skal være.


Undgå at overtage en andens gæld

Lige så vigtigt som det er at sikre sig, at der ikke er fusket med kilometertallet når du køber en brug bil, bør du ligeledes tjekke op på, om der er gæld i den bil du er interesseret i, før du køber den endeligt. Det kan nemlig være en rigtig grim overraskelse, såfremt man har købt en bil, hvor der er gæld i, som du ved købet overtaget.

Restgæld betyder bare, at låntageren endnu ikke har betalt sit lån af på bilen, og hvis du er uheldig og tilmed ikke opmærksom på lige netop dette, kan det ende med at du står med regningen, da denne følger bilen og ikke nødvendigvis låntageren.

I gennemsnit er der registreret gæld i 10% af de flere tusinde biler, som dagligt tjekkes på Tjekbil.dk. Det er ikke så lidt, hvorfor det blot er endnu mere vigtigt, at du får tjekket op på dette. Det gøres på samme måde, som hvis du skal tjekke bilens kilometertal, du skal blot bruge bilens nummerplade og stelnummer.

Du skal generelt være opmærksom på dette ved køb af alle brugte biler, hvad enten det er privat eller hos en bilforhandler, men du er dog bedre stillet når du køber bil igennem en forhandler, da reglerne om forbrugerkøb i disse tilfælde træder i kraft, og ikke kan fraviges, hvis de skader forbrugeren.


Omregistrering af bilen 

Når du køber eller sægler en bil, er det vigtigt både for sælger og køber at få omregistreret bilen så hurtigt som muligt, da det ellers kan ende med at blive en dyr affære. Dette skyldes at når sælger har solgt bilen, ejer han stadig nummerpladen og rettighederne til bilen, ligesom han også er ansvarlig for den, indtil denne er blevet omregistreret. Ligeledes skal den nye ejer omregistrere det pågældende køretøj eller afmelde det senest fire hverdage efter ejerskiftet, da sælger ellers kan bede Skat om at afmelde køretøjet.

Du skal først og fremmest have styr på, hvem der ejer bilens registreringsnummer, når du skal have den omregistreret. Dernæst bør du overveje, om bilen skal synes i forbindelse med omregistreringen, det kan eksempelvis være en god ide hvis bilen løbende ikke har fået de nødvendige godkendelser ved periodiske syn, ikke har overholdt tidsfristen på førnævnte, har været afmeldt i mere end et år eller er registreret i udlandet.

I dag er det muligt at omregistrere sin bil online via Skats hjemmeside, hvilket både er hurtigere og billigere. Såfremt du vælger at få din bil omregistreret hos en nummerpladeoperatør, skal du medbringe en række dokumenter, herunder den originale registreringsattest, penge til omregistreringsgebyr, billed-ID, dokumentation for den nye ejers ansvarsforsikring samt en fuldmagt, såfremt du foretager omregistreringen for en anden person.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.