Annonce
Samfund

Tomme lokaler: Derfor forlader butikkerne Kronen

Udover Only lukker og Creme Fraiche på første sal i Kronen. Foto. Chili Djurhuus
I 2021 lukkede og slukkede flere butikker i Kronen. Butikslokalerne stadig står tomme. Nu lukker Only og Creme Fraiche. Og det er der en grund til.

Hvis du går en tur i Kronen og tager rulletrappen op til første sal, så slår det dig nok, at der er en del tomme butikslokaler. Og flere vanløseborgere, blandt andet Henrik, der har skrevet til os via vores Spørg Os formular, har undret sig over, at flere og flere butikker lukker på første sal.

I 2021 lukkede blandt andet Burger Garage, Coco Clementine, Bianco Footwear og Vero Moda. Og butikslokalerne stadig står tomme.

Derudover lukker Only og Creme Fraiche, der også ligger på første sal lukker, i midten af januar.

Annonce

Og det er der en grund til.

- Kronen lever desværre ikke op til vores forventede omsætning, siger daglig leder af Creme Fraiche, Kaj Falsing, der fortæller, at han derfor har lukker butikken i Kronen.

På spørgsmålet om lukningen skyldes corona, svarer Kaj Falsing, nej.

Folk kommer ikke mere

- Det er ikke coronas skyld. Vi har under corona åbnet andre butikker, men vi får simpelthen ikke solgt noget tøj i Kronen, siger den daglige leder og henviser til, at i og med, at der efterhånden er en del lukkede butikker første sal, så er folk holdt op med at komme op med rulletrappen, og det kan mærkes på butikkens salg.

De nye ejere har ikke sat huslejen op, men der er hellere ikke kommet nye butikker i de tomme lokaler. Og i og med at mere og mere lukker her på første sal, kan jeg ikke bruge butikken til noget.

Kaj Falsing

Tilbage i juli udtalte udviklingsdirektør Rasmus Meyhoff i NREP, at det ikke er usædvanligt, at der er cirkulation af lejere i et center for områder, der som 1. salen i Kronen er udfordret rent omsætningsmæssigt. Dog så ser det ud til at, cirkulationen er stoppet på første sal, da der ikke er kommet nye lejere til efter ovennævnte butikker på første sal er lukket, og det skyldes ifølge Kaj Falsing eller Rasmus Meyhoff ikke huslejeforhøjelse.

Udover Creme Fraiche lukker ONLY på første sal i Kronen. Foto. Chili Djurhuus

- De nye ejere har ikke sat huslejen op, men der er hellere ikke kommet nye butikker i de tomme lokaler. Og i og med at mere og mere lukker her på første sal, kan jeg ikke bruge butikken til noget, svarer Kaj Falsing og slår fast, at han håber, at de nye ejere, får Kronen op at køre, alt efter hvad deres plan med første sal er.

Annonce

Forsinkede planer

Efter at have været erklæret konkurs i over et år kom Kronen, under hammeren ved retten på Frederiksberg i 29. maj, hvor centret blev solgt til NREP. Udviklingsdirektør i NREP, Rasmus Meyhoff, har udtalt i et tidligere interview med VanløseLIV, at ikke NREP har planer om at sætte huslejen op for hverken nuværende eller kommende lejere. I interviewet pointerer han desuden, at selskabet har planer om, at terrassen og Vanløse Torv på sigt skal smelte sammen.

Udviklingsdirektør i NREP, Rasmus Meyhoff forventer at kunne løfte sløret for deres planer for første sal i slutningen af januar. Foto: Martin Kay Hansen

Rasmus Meyhoff har ikke, på trods flere henvendelser fra VanløseLIV kunne uddybe, hvad disse planer konkret går ud på, hvorfor han derfor hellere ikke kan svare på, hvorfor der ikke kommer nye butikker op på første sal.

Hvilket også er det samme svar, da vi for nylig kontaktede udviklingsdirektøren igen. Her svarede han i en mail, at offentliggørelsen af deres planer er blevet forsinket. Dog så slår han fast, at NREP forventer - af hensyn til forskellige implicerede parter - først at lette sløret om det fremtidige indhold sidst i januar.

ONLY er ikke meldt tilbage på vores henvendelse.

Annonce
sygeplejerske

For 20 år siden forlod Ulla jobbet som sygeplejerske: Nu får presset på hospitalerne hende til at vende tilbage

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
vanvidskørsel

24-årig kørte Emilie ihjel: Kendt skyldig i uagtsomt manddrab

Corona

Trods stigende smitte blandt pædagoger: Jeg er ikke bekymret for børnenes udvikling, siger institutionsleder

København

Corona i de københavnske daginstitutioner: Psykolog frygter for børnene på lang sigt

112

Har stadig ikke lært lektien: Lovbrud kostede 25.000 kroner

Fanget i politisk slagsmål om udenlandsk arbejdskraft: - Det er fuldstændig uforståeligt og uacceptabelt

112

Politiet anholder fire drenge for knivstikkeri i Valby

Coronasmitte

Stejl smittekurve rammer daginstitutioner: - Der bliver trukket hårde veksler på vores raske personale

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Det gode arbejdsliv

Merveille kæmpede i flere år: Kendte ikke til usynligt handicap

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Butiksnyt

Efter knap 30 år: De frække damer har forladt Gammel Kongevej

Kræft

Mille faldt om på badeværelset: Vi gik alle rundt og lod som om, alting var okay

Trafik

Ingen kan nå over det lyskryds: Jeg så så sent som i morges en mor, der tog sit barn op og løb med det i armen

Annonce