Annonce
Jul

Træet tændes: Højt fra Trianglens grønne top

På søndag, første søndag i advent, tændes træet atter på Trianglen. Her en situation fra 2019. Arkivfoto: Martin Sørensen
For ottende år i træk bliver der juletræ på Trianglen, og i år kan det atter ske med pigegarde, sang, musik og julemand.

- Man ved, at julen er her på Østerbro, når guirlanderne er over Nordre Frihavnsgade, og juletræet står på Trianglen, siger Jens Sirich, bestyrelsesmedlem i Østerbro Handelsforening. Guirlanderne har allerede hængt der et stykke tid, og nu følger træet.

Siden 2014 har handelsforeningen med Jens Sirich som primus motor stået for at få juletræet op at stå på Trianglen.

Atter pigegarde

I 2020 var træet også oppe, men på grund af restriktionerne i fjor var der ikke noget arrangement med sang, musik og underholdning. Det bliver der i år, når juletræet traditionen tro tændes første søndag i advent, søndag 28. november klokken 15-16.

Jeg opfordrer virkelig østerbroerne til, at de handler lokalt, ikke mindst når de køber julegaver

Allan Marouf, formand for Østerbro Lokaludvalg

Akkurat som tidligere år er der musikalsk underholdning ved Channe Nussbaum og Øyvind Ougaard, fællessang med julesange, og mon ikke julemanden kigger forbi? Som noget nyt var der optog med Vedbæk Garden i 2019, og de kommer atter i år.

Vedbæk Garden på vej gennem Nordre Frihavnsgade i 2019. Arkivfoto: Martin Sørensen
Annonce

Støt butikkerne

Handelsforeningen får offentlig støtte til arrangementet, da Østerbro Lokaludvalg bevilger 52.000 kroner.

- Det er en Østerbro-tradition at tænde juletræet, akkurat som vi om sommeren har Østerbro Weeekend. Jeg glæder mig til, at juletræet bliver tændt, siger lokaludvalgets formand Allan Marouf og betoner samtidig, at Østerbros butikker har brug for opmærksomhed både efter corona-nedlukningerne og sidenhen det omfattende vejarbejde på Østerbrogade, der har stået på siden 1. marts.

- Jeg ved, at mange butikker på Østerbrogade og omegn har haft kraftig nedgang i deres omsætning.  Jeg opfordrer virkelig østerbroerne til, at de handler lokalt, ikke mindst når de køber julegaver, siger han.

Julemanden har en travl tid frem til 25. december, men han har siden 2014 haft tid til at komme forbi Trianglen første søndag i advent. I 2019 havde han skriftet kanen med rensdyr ud med en amerikanerbil med chauffør. Arkivfoto: Martin Sørensen
Annonce
Kaos

Københavnere må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Gratis koncert

Nu er de første 100 billetter frigivet: Her henter du din billet til næste uges koncert med Hjalmer

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Stor ændring i elsket og udskældt gadefest

Kommission vil have Forsvaret til at se på slettede sms'er

Brug byen

Rundvisning på Christiansborg: Fuldt hus og højt humør

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Annonce