Annonce
Trafik

Trafik-sheriffer vogter farligt kryds: Nu hyldes de med særlig pris

Sankt Ansgars skole på Nørrebro har en skolepatrulje, som gør et særligt godt stykke arbejde. Nu er de blevet kåret til Årets Skolepatrulje 2021 i Hovedstaden. Foto: Privat
Sikre veje i morgentimerne varetages ofte af stenbroens sjette-klasser. Nu er en lille gruppe blevet kåret som Årets bedste "trafik-sheriffer" i Hovedstaden.

Enhver skole med respekt for sig selv har en skolepatrulje. Det er også tilfældet for Sankt Ansgars skole på Nørrebro - forskellen er bare, at de kan kalde sig Årets Skolepatrulje 2021 i Hovedstadens. En titel de netop har fået tildelt af blandt andet Rådet for Sikker Trafik.

Det er utrolig dejligt at se, hvordan eleverne at vokse med opgaven når de får uniformen på. De tager opgaven til sig - og de er værdsat.

Nellie Eebrahimi

Fra mandag til fredag står 20 sjette-klasses elever på skift med den gule vest og slikkepind og holder lov og orden i trafikken i krydset foran skolen. Og det er ikke et hvilket som helst kryds, der er tale om, hvis man skal tro færdselskontaktlæreren Nellie Eebrahimi.

- Krydset Fælledvej/Nørrebrogade er et sindssygt kryds. Her afskærmes cykelisterne ikke, så der er virkelig brug for vores patrulje. Det kan eleverne mærke - og det giver dem virkelig meget. Det er utrolig dejligt at se, hvordan eleverne vokser med opgaven, når de får uniformen på. De tager opgaven til sig - og de er værdsat, siger Nellie Eebrahimi.

Annonce
Nørrebros sjette-klasser passer på deres kammerater i trafikken hver morgen. Nu hyldes en klasse på Sankt Ansgars skole for deres indsats. Foto: Privat

Færdselskontaktlæreren har gennem de sidste 5 år uddannet skolepatruljerne på den lille katolsk friskole med kun 310 elever. Hun er helt igennem stolt over de flittige børn, der står på pletten i det farlige kryds hver morgen i tidsrummet 7.50-8.05.

Kåring af Årets skolepatrulje 2021

En af de flotte nomineringer kom fra den lokale nærbetjent Jimmi Liljehult. Anerkendelsen betyder i følge Nellie Eebrahimi rigtig meget for børnene og for skolen.

Nærbetjenten skrev:

Mit navn er Jimmi Liljehult, og jeg er nærbetjent på Nørrebro og fører til daglig tilsyn med de forskellige skoler og deres skolepatrulje på indre Nørrebro. Jeg har set mange skolepatruljer, men Sankt Ansgars Skole har altid haft 110% styr på tingene, og de gør et super stykke arbejde. De er altid klar til tiden og dækker hele krydset, hvilket kræver cirka 6-8 børn ad gangen.

Ydermere, så er Nellie Eebrahimi, som er ansvarlig for skolepatruljen rigtig god til at føre overblik, når skolepatruljen arbejder, hvilket er nødvendigt, idet Skolen ligger i krydset Fælledvej og Nørrebrogade, hvor trafikken er enorm og det kan hurtigt gå galt. Så jeg stemmer for at Sankt Ansgars Skole får prisen som Årets Skolepatrulje 2021, for det fortjener de!

En dommerkomité bestående af Rådet for Sikker Trafik, LB Forsikring, politiet, Skole & Forældre, Danske Skoleelever og en repræsentant for landets færdselskontaktlærere har på baggrund af de indsendte nomineringer kåret Sankt Ansgars Skole til 'Årets Skolepatrulje 2021'.

Foruden at vinde titlen som regional vinder i konkurrencen 'Årets Skolepatrulje', så modtager sjette-klassen også 5.000 kroner, som skal gå til en fælles tur til Amager, hvor skistøvlerne skal spændes og skiene klikkes på CopenHill.

Årets Skolepatrulje er en tradition, som Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring har søsat, og samarbejdet er netop blevet forlænget, så skolepatruljer fremover også kan blive fejret.

Fakta

  • Det er primært elever fra 6.-9. klasse, som står skolepatrulje.
  • Omkring 20.000 elever er med i landets skolepatruljer.
  • Skolepatruljerne så første gang dagens lys i Danmark i 1949.
  • Det er Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag skolepatruljerne.


Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Debat

El-løbehjul er farlige og ikke grøn transport

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Og det er gratis at deltage

Øl til en 10'er og politikerbanko: KøbenhavnLIV inviterer til fredagsbar

Det sker

3-2-1 nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Byliv

Vedat laver telefoner og giver dem væk gratis: Ingen børn skal opleve det samme som jeg gjorde

BUTIKSLIV

De var ved at dreje nøglen om: Nu fejrer legendarisk tegneseriebutik rund fødselsdag med fest i to dage

S-politik?

Brugte kommunale medarbejdere til S-politik: Skarp kritik af overborgmesteren

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

debat

Kommunen er for kompliceret, når selv borgmesteren er forvirret

Kultur- og fritid

Fri for frispark: - Du skal være mere med- end modspiller, hvis du vil til debat om Østerbros kultur og fritid

København

Massivt fund af kræftfremkaldende stof vækker bekymring: Findes PFOS også i København?

Byens Bedste LIV

RUST ryster rustet af sig og genåbner med ny energi

DEBAT

I vores by skal ingen føle sig tvunget til ørepropper

Retssag

Læk om pensionssager fra Frederiksberg Kommune skal for Højesteret

Byliv

Kæmpe marked kommer til Sydhavnen: Interessen blæser os omkuld

Annonce