Annonce
valg på Amager

Trafikken på Torvegade er et ømt punkt: - Der er gode løsninger på bordet

Poul Cohrt er den nuværende formand for Christianshavns Lokaludvalg. Arkivfoto: Martin Sørensen
Nu gælder det om at finde ud af, hvordan trafikken på Torvegade skal se ud i fremtiden. Det kommende lokaludvalg kommer til at spille en stor rolle, lyder det fra formanden.

Skal Torvegade gøres bilfri? Og hvordan synes du, Christianshavns Torv skal se ud i fremtiden?

Det er i sagens natur ikke altid let at finde løsninger, som alle er enige om, men med det forestående valg til lokaludvalg, er det muligt at give et besyv med, inden de endelige beslutninger tages.

Gennem de sidste fire år har Christianshavn Lokaludvalg beskæftiget sig med et hav af sager, men særligt trafikken i og omkring Torvegade og anvendelsen af Christianshavns Torv har været sager, der har krævet stor opmærksomhed. Og har været roden til delte meninger.

Annonce

Forhåbentlig vil løsningerne lande i løbet af de næste fire års valgperiode, lyder det fra Poul Cohrt, Christianhavns Lokaludvalg formand.

- I den snart afsluttede valgperiode har vi haft rigtig gode dialoger omkring trafikken, der er et stort problem i Christianshavns snævre gader. Christianshavns Torv har også været og er stadig et problem, hvor meningerne om rette anvendelse er delte, siger Poul Cohrt og fortæller, at der allerede nu, er "gode løsninger på bordet i et samarbejde mellem forvaltning og lokaludvalg".

- Løsningerne går på at lukke helt for gennemkørende biltrafik eller kraftigt reducere gennemkørslen. Der er relativ bred enighed om, at det slet ikke er holdbart, sådan som det er nu. Nu skal der samles politisk opbakning - og her kan lokaludvalget spille en stor rolle, siger Poul Cohrt.

Løsningerne går på at lukke torvet helt for trafik eller kraftigt reducere gennemkørslen. Der er relativ bred enighed om, at det slet ikke er holdbart, sådan som det er nu.

Poul Cohrt, formand for Christianshavns Lokaludvalg

Af særligt positive sager, som lokaludvalget har beskæftiget sig med i valgperioden, fremhæver Poul Cohrt også havnefronten, - bedre kendt som Dokøen, der ganske snart bliver en offentlig tilgængelig park.

- Det har været en positiv oplevelse, at et af de få tilbageværende friområder på havnefronten nu bliver færdiggjort som offentligt tilgængelig park i stedet for at blive plastret til med højt spekulationsbyggeri. Både bygherre og myndigheder har udvist stor imødekommenhed, siger Poul Cohrt.

I kontrast til glæden over den nye park, står Lynnetteholmen og Ørkenfortet som eksempler på sager, hvor det kommende lokaludvalg virkelig skal finde arbejdshandskerne frem, lyder det fra formanden.

- Vi er kede af udviklingen omkring Lynetteholm - dels forekommer en række følgevirkninger utilstrækkeligt belyste, dels er den demokratiske inddragelse alt for ringe. Så her vil det kommende lokaludvalg nok skulle tale med store bogstaver, siger Poul Corht og tilføjer:

- Vi har haft (og har i nogen grad stadig) en sag om hotelbyggeriet i det tidligere B&W-hovedsæde. Problemets kerne er nok en manglende kompetenceafklaring mellem forvaltning og det politiske niveau - i hvert fald forekommer det os, at forvaltningen har tenderet til større lydhørhed overfor bygherren end overfor politiske vedtagelser. Men nye tider, ny borgmester - det kan blive anderledes, afslutter Poul Cohrt.


Annonce
sygeplejerske

For 20 år siden forlod Ulla jobbet som sygeplejerske: Nu får presset på hospitalerne hende til at vende tilbage

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
vanvidskørsel

24-årig kørte Emilie ihjel: Kendt skyldig i uagtsomt manddrab

Corona

Trods stigende smitte blandt pædagoger: Jeg er ikke bekymret for børnenes udvikling, siger institutionsleder

København

Corona i de københavnske daginstitutioner: Psykolog frygter for børnene på lang sigt

112

Har stadig ikke lært lektien: Lovbrud kostede 25.000 kroner

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

112

Politiet anholder fire drenge for knivstikkeri i Valby

Coronasmitte

Stejl smittekurve rammer daginstitutioner: - Der bliver trukket hårde veksler på vores raske personale

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Det gode arbejdsliv

Merveille kæmpede i flere år: Kendte ikke til usynligt handicap

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Butiksnyt

Efter knap 30 år: De frække damer har forladt Gammel Kongevej

Kræft

Mille faldt om på badeværelset: Vi gik alle rundt og lod som om, alting var okay

Trafik

Ingen kan nå over det lyskryds: Jeg så så sent som i morges en mor, der tog sit barn op og løb med det i armen

Annonce