Annonce
Erhverv

Tre bestseller-butikker lukker i Kronen

Tre Bestseller-butikker lukker i Kronen, hvilket betyder, at der nu er mindst seks butikker, der lukker eller som allerede er lukket i Kronen, efter shoppingcentret, Kronen har fået nye ejere. Foto: Chili Djurhuus
Der var en, der var to, der var tre, og nu er vi oppe på mindst seks butikker, der lukker eller allerede er lukket i Kronen. Vi har spurgt de nye ejere og Bestseller, hvad det skyldes.

Rygterne har svirret et stykke tid på Facebook, og nu kan VanløseLIV bekræfte, at tre Bestseller-butikker lukker i Kronen. Det betyder, at der nu er mindst seks butikker, som lukker eller som allerede er lukket i Kronen, efter at shoppingcentret har fået nye ejere.

De nye på listen er Bestseller-butikkerne, ONLY, Bianco Footwear og VERO MODA.

I en tidligere artikel om lukningen af Burger Garage og og Coco Clementine sagde udviklingsdirektør Rasmus Meyhoff:

Annonce

- Vi nødt til at bygge Kronens fremtid på lejere, som driver rentable forretninger og betaler deres husleje. Det forudsætter hverken en favorisering af store kæder eller lokale koncepter, da vi er optaget af at se på, hvordan vi kan videreudvikle Kronen til gavn for Vanløse og den lokale forankring skriver han, og pointerer, at det er deres (NREP, red) generelle holdning, at de ikke drøfter individuelle lejeforhold i pressen, da det hører til direkte mellem parterne.


De tre butikker lukker, som følge af Bestsellers opsigelse af lejeforholdet, er dateret forud vores overtagelse af KRONEN, og det har ikke været muligt at finde en ny permanent løsning mellem parterne.

Rasmus Meyhoff, udviklingsdirektør i NREP (Kronens nye ejere, red)


Vi har derfor spurgt Rasmus Meyhoff, om det også er den manglende husleje, der gør sig gældende i de tre nye Bestseller-tilfælde.

- De tre butikker lukker, som følge af Bestsellers opsigelse af lejeforholdet, er dateret forud vores overtagelse af Kronen, og det har ikke været muligt at finde en ny permanent løsning mellem parterne, svarer udviklingsdirektøren i en mail, og slår fast, at der hellere ikke i det her tilfælde er varslet huslejestigninger over for hverken Bestseller eller andre lejere i Kronen.

Hvad skyldes opsigelsen så?

- For så vidt angår Bestsellers motivation for opsigelsen, så henviser vi til Bestseller selv. Det er dog ikke usædvanligt, at der opstår lidt cirkulation af lejere i et center for områder, der som 1. salen i Kronen er udfordret rent omsætningsmæssigt.

Det har ikke været muligt at få et svar fra hverken Bestseller eller Bestsellers respektive DK detailansvarlige, som Bestseller henviser til.

Ifølge Finans.dk, har Bestseller været økonomisk udfordret af coronakrisen i en sådan grad, at  ejer og administrerende direktør af Bestseller, Anders Holch Povlsen, i marts 2020 proklamerede, at Bestseller ikke ville betale husleje til deres udlejere. Dette ændrede sig dog efter en del udlejere rejse sig imod koncernen.

Og i april 2020 udtalte, Anders Holch Povlsen, til Finans i, at hans tøjvirksomhed skulle skaffe 100 millioner kroner dagligt for at holde selskabet kørende. Det svarer, ifølge Finans, til en månedlig omkostningsbase på 2,5-3 mia. kr. Det endte dog også, ifølge Finans, med et overskud til Bestseller på 776 millioner kroner. Svarende til 72 procent eller omkring to milliarder kroner mindre end året før, hvor overskuddet før skat var på 2,8 milliarder.

Annonce
Alarm 112

Politiet efterforsker bombe- og dødstrusler mod Radio Loud

København

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sundhed

Ældre får ikke besøg - og raske bliver ikke udskrevet: Sådan rammer sygeplejerske-strejken i København

Sygeplejerskernes strejke

Sygeplejerske-strejken breder sig: 'De betyder umindeligt meget. Alle andre er jo døde'

Debat

Skolestart: 37 familieformer er andet end bare ’mor og far’

BYLIV

Borgmester efterlyser redskaber, der kan bremse voldsomme huslejestigninger

Alarm 112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Klima og miljø

Hokus pokus: Fortov og asfalt renser nu luften ved skole

Klumme

Mai & Rådhuset: Skeletterne vælter ud af skabet

København

Danmarks første te-bar er åbnet på Nørrebro og bag konceptet står en af Københavns bedste bartendere

Alarm 112

Tiltale: Mænd førte regnskab over narkosalg på telefon

112

Bilist taget med vanvidspromille på stærkt befærdet vej

København

Sygeplejersker udvider strejke med fertilitetspersonale

Annonce