Annonce
BYUDVIKLING

Tre partier går til valg med ét formål: Vælgerne skal med jordskredsvalg sænke Lynetteholm

Budskabet var ikke til at tage fejl af, da Troels Christian Jacobsen, Alternativet, Gorm Anker Gunnarsen, Enhedslisten, og Kent Madsen og Tommi Raalind, Københavner Listen, spadserede i Amager Strandpark ved en tværpolitisk event for at lytte til vælgernes holdninger til Lynetteholm, dels for at agitere for at kæmpe imod projektet. Foto: Jan Jeppesen.
Den politiske farvepalette med rødt, blåt og grønt var repræsenteret, da Alternativet, Enhedslisten og Københavner Listen gik i aktion i Amager Strandpark for at overbevise vælgere om, at Lynetteholm vil blive en økonomisk og miljømæssig katastrofe for København.

Den kunstige halvø Lynetteholm vil være en katastrofe for københavnerne.

Budskabet var som mejslet i massiv granit, da et tværpolitisk ensemble bestående Enhedslisten, Alternativet og Københavner Listen gik i aktion på en sommervarm eftermiddag i Amager Strandpark for at overbevise strandparkens gæster om, at de med deres krydser ved kommunalvalget kan sænke Lynetteholm-projektet.

De tre partier repræsenterer både det røde, det grønne og det blå på rådhuset. Og det var hele meningen med den tværpolitiske event at signalere, at modstanden mod Lynetteholm er mere nuanceret end den sædvanlige retorik om 'de røde' og 'de blå'.

Annonce

- Vi ser det samme billede ude i den københavnske befolkning. Modstanden er ikke blot et udtryk for et politisk ståsted, men en reel stillingstagen til projektet, lød det sammenstemmende fra Enhedslistens Gorm Anker Gunnarsen, Alternativets Troels Christian Jacobsen og Københavner Listens duo, Tommi Raalind og Kent Madsen.

Troels Christian Jacobsen ser gerne, at Amager Fælled-sagen bliver et af kommunalvalgets store temaer, men understreger, at Lynetteholm er et langt større projekt med mere vidtgående konsekvenser end byggeriet på Amager Fælled.

Men hvad er egentlig partiernes tre vigtigste grunde til, at vælgerne bør give magten til politikere, der er imod et projekt, der først står klar om 50 år?

Vi spurgte Gorm Anker Gunnarsen, Troels Christian Jacobsen og Kent Madsen.

Her er deres svar

Gorm Anker Gunnarsen: - Den første grund er, at vi har brug for et sundt Øresund som kommende generationer kan leve af.  Den anden grund er, at vi har brug for en boligudvikling, hvor vi vedligeholder og styrker den eksisterende by med grønne områder højt oppe i landskabet. Den tredje grund er, at vi ikke skal kaste os ud i projekter, der fører til omfattende udledning af klimagasser. Noget af det, der ikke er afklaret, er, hvor meget metan der bliver frigivet fra det bunddynd, man vil hive op.

Kent Madsen: - Den første grund er den negative effekt for miljøet, som for eksempel at man skal opsamle det forurenede bundslam og dumpe det ude i Køge Bugt.  Den anden grund er øget trafikbelastning især på Østamager. Jeg har regnet mig frem til, at der skal køre over to millioner læs jord den vej over de næste 30 år svarende til 350 lastbiler om dagen, der skal ind og derefter ud igen. Den tredje grund er, at der ingen, der har brug for den halvø. I hvert fald ingen af de nuværende københavnere. Det er altså voldsomt at kaste sig ud i et så stort projekt, når det først er langt ude i fremtiden, at der måske er nogen, der vil få glæde af halvøen.

Troels Christian Jacobsen: - Den første og måske vigtigste grund er økonomien. Det er et projekt med mange risikomomenter og hvor der vil komme mange forsinkelser. København kan ende med en kæmpe gæld, som kommende generationer vil komme til at hænge på og som vil låse vores demokrati. Den anden grund er, at den demokratiske proces har været ikke-eksisterende, og alligevel pådrager københavnerne en stor forpligtigelse. Den tredje grund er, at vi først bør have en diskussion af, hvilket København vil vi have. Vi burde i stedet gå i retning af en gradvis og organisk udvikling af byen, hvor mennesker kan være.

- Lynetteholm kan blive en økonomisk belastning for københavnerne i 25-30 år, mener Troels Christian Jacobsen. Foto: Jan Jeppesen.
Der var også opbakning fra medlemmer af Amager Fælleds Venner. Foto: Jan Jeppesen.
Nej, overborgmester Lars Weiss var ikke med i strandparken, men en næsten en tro kopi. Foto: Jan Jeppesen.
Gorm Anker Gunnarsen kørte alle de gode argumenter i stilling. Foto: Jan Jeppesen.
- En nyt politisk flertal efter valget er målet, forklarer Troels Christian Jacobsen. Foto: Jan Jeppesen.


Jeg har regnet mig frem til, at der skal køre over to millioner læs jord den vej over de næste 30 år svarende til 350 lastbiler om dagen, der skal ind og derefter ud igen.

Kent MadsenAnnonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Det sker

`Way out of function`: Kunstudstilling i Amagercentret

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Stjerneadvokat hyrede sig selv for skattekroner - men borgmester kan ikke svare på, om hun synes, det er okay

Byudvikling

Slut med at klage over Lynetteholm: - Det er en demokratisk skandale

Samfund

Dybvandsbombe fundet i Lynetteholm-undersøgelse

Trafik

Far og datter fikser trafikkonflikt: Slut med sammenstød på stierne

Amager Fælled

Ni personer anholdt: Trængte ind på rådhuset

Retssag

Tiltale: 27-årig mand fra Amager voldtog fire kvinder

København

Regeringen vil bygge almene boliger på Christiania

Det sker

Kom bag historien til Morten Papes nye bog ´I ruiner`

112

Skud fra lejlighed: Mand sigtet

Skattekroner

Stjerneadvokat afsløret i dobbeltrolle: 'Jeg kan ikke sige, at det er bevidst snyd. Men det er en mistanke, man kan få'

Politik

Vikingehær, hamp og kærlighed: Se hvem du kan stemme på til valget

Tilskudsmidler

Brød stjerneadvokat reglerne? Kommune afviser at undersøge det - politiker undrer sig

POLITIK

SF-borgmester går målrettet efter ny post: - Det er en enorm mærkesag

Annonce