Annonce
Trafik

Trine frygter P-kaos vil koste liv: - Det er et spørgsmål om tid

Trine Mikkeline bor i Urbanplanen. Hun er frustreret over, at parkeringspladser skærmer for udsynet, når hun skal køre ud af udkørslen ved Lygtemagerstien. Foto: Olivia Loftlund
Parkerede biler langs Englandsvej skaber farlige situationer, fordi de skygger for udsynet og bremser trafikken uhensigtsmæssigt, mener beboer. Københavns Kommune hilser hendes bekymring velkommen.

- Man kan hverken se til højre eller til venstre på grund af de parkerede biler. Og det er møg farligt, siger Trine Mikkeline.

Hun bor i Urbanplanen og kører dagligt i bil på Englandsvej til og fra studie, og når hun skal hente og aflevere sin datter i skole.

Men på grund af parkeringspladserne langs Englandsvej, er det en krig at komme ud og ind ad udkørslen ved Lygtemagerstien. De parkerede biler holder så tæt ved udkørslen, at de tager al udsynet til den befærdede vej, fortæller Trine Mikkeline.

Annonce

- Man skal meget langt ud i trafikken, før man kan orientere sig, og så holder man der og spærrer for både cyklister og andre bløde trafikanter. Og når man skal køre ind igen, ender det nogen gange med, at det bliver et sats, hvor man bare håber på, der ikke kommer nogen. Det er virkelig utrygt, siger Trine Mikkeline.

Når man skal køre ind igen, ender det nogen gange med, at det bliver et sats, hvor man bare håber på, der ikke kommer nogen. Det er virkelig utrygt

Trine Mikkeline, Beboer i Urbanplanen

Tung trafik og pladsmangel

Det er efterårsferie, da AmagerLIV en tidlig morgen møder Trine Mikkeline ved Lygtemagerstien.

- Det er ærgerligt, at du ikke ser, hvordan morgentrafikken normalt ser ud, siger Trine Mikkeline.

Men det er ikke svært at forestille sig, for selvom det er ferie, buldrer morgentrafikken afsted.

- Det er en travl vej, og der er altid rigtig mange børn, der farter frem og tilbage til både skole og idrætspark. Og oveni det, er folk ikke særlig gode til at overholde fartgrænsen, siger Trine Mikkeline.

Trine Mikkelline bor i Urbanplanen. Hun er frustreret over, at parkeringspladserne ved udkørslen skærmer for udsynet. Foto: Olivia Loftlund

Hun er ikke i tvivl om, at det er et spørgsmål om tid, før det går galt, og at det er for dyr en pris at betale for parkeringspladser, fortæller hun.

- Jeg har fuld forståelse for, at der er mangel på parkeringspladser, men det bliver virkelig farligt, når bilerne holder så tæt på en udkørsel. Jeg tror, det er et spørgsmål om tid, før det ender med at koste menneskeliv. Man er nødt til at genoverveje, hvor parkeringspladserne etableres, siger Trine Mikkeline.

Derfor er hun og flere beboere i Urbanplanen gået sammen om at skrive til Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning for at gøre opmærksom på problemet.

- Jeg håber, de vil genoverveje, om parkeringspladserne virkelig skal være der, men løsningen kan måske også være så simpel som trafikspejl eller vejbump, siger Trine Mikkeline.

- Men jeg ved, at kommunen tænker på økonomi, så vejbump får vi nok ikke. Men et trafikspejl, kunne virkelig gøre underværker, siger Trine Mikkeline.

Annonce

Gør noget

Enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen, Søren Kastoft, hilser Trine Mikkeline og de andre beboeres henvendelse velkommen, og i et skriftlig svar til AmagerLIV udtaler han:

- Når vi indretter byen, prioriterer vi trafiksikkerheden højt. Hvis der er steder, hvor indretningen er uhensigtsmæssig, vil vi selvfølgelig gerne høre om det, så vi kan se nærmere på, om vi kan forbedre forholdene. Derfor er jeg glad for, at borgeren har henvendt sig til forvaltningen, så vi kan vurdere, hvad det kræver for at højne trafiksikkerheden.

Trine Mikkeline er glad for, at Kommunen tager sagen alvorligt, og opfordrer andre, der oplever utryghed i trafikken, til at skrive til sin kommune.

- Jeg er glad for, at de tager min henvendelse alvorligt. Og jeg er sikker på, at de vil være helt enig med mig, når de kommer ud og ser forholdene, siger Trine Mikkeline, og tilføjer:

- I stedet for at trække på skuldrene, så gør noget ved problemet. For man kan måske komme til at fortryde i tilfælde af en ulykke. Skulle der en dag være en familie, der blev påkørt, mens de forsøgte at komme ind ad indkørslen, så ville jeg have det så dårligt over, ikke at have forsøgt at gøre noget, siger Trine Mikkeline.

Annonce
Advarsel

Hundeejer fandt ben med hvidt pulver i boligområde: - Pas på jeres hunde

Det sker

Forkæl dine smagsløg: Kig forbi Østerlandsk Thehus på fredag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Skyderi på Rentemestervej: En person behandlet på stedet

København

Region til 40.000 ansatte: Coronapas eller hjem uden løn

BYLIV

Benproteser og sexlegetøj: Du drømmer ikke om, hvad folk glemmer i en taxa

Kultur

Stor ændring i elsket og udskældt gadefest

Skuddrab på uskyldig mand under bandekonflikt: Først 26 måneder efter kommer sagen for retten

Corona

Kæmpe testcenter åbner igen: Nu også med vaccination

112

Nyt fra politiet: Her begyndte branden i Maxi Zoo

Det sker

Øl i store mængder: Kig forbi til en smagsprøve eller to

Politik

Aggesen raser over Vindfeldt: Vi er blevet mødt af lukkede døre og hold kæft-bolsjer

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

børn & corona

Pyha! Nu kan børn få corona-vaccine hos egen læge

Kommunalvalg

Alternativet i opstillings-ups: Kandidat måtte trække sig for at gøre plads til ung komet

København

TikTok-stjernen S1MBA giver dansk debutkoncert på RUST

Annonce