Annonce
Redning

Populær donutkæde lever: 'For to uger siden mistede vi ALT - nu er vi tilbage'

Donut-kæden Bronuts genopstår efter ny investor opkøber den konkursramte virksomhed. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Vi skal ikke længere tid tilbage end 10. december, hvor vi kunne meddele at den populære donutkæde Bronuts var gået konkurs med svimlende gæld på 8 - 10 millioner.

Frontpersonerne og grundlæggerne bag kæden er reality-stjernen Türker Alici og hans makker Ninos Oraha, som åbnede i alt 12 Bronut-butikker hvoraf tre af butikkerne ligger i henholdsvis Valby, på Vesterbro og på Østerbro.

I dag, 12 dage senere, beretter Finans.dk at den aarhusianske investor, Lars Jørgensen, har købt den faldende skude til et ukendt beløb.

Annonce

Lars Jørgensen bekræfter overfor Finans, at han har købt konkursboet sammen med Bronuts-grundlæggere, og at ambitionen er at genåbne kæden.

Af cvr-registeret fremgår det, at han sammen med Türker Alici og Ninos Oraha har stiftet selskabet Bronuts Group Aps, som er det selskab, der har købt konkursboet og overtager varemærkerettigheder og de øvrige relevante aktiver, som har været anvendt til at drive Bronuts kæden frem til konkursen i starten af december. Det betyder bl.a., at 50 medarbejdere kan beholde deres job, skriver Finans.dk.

- Vi har fået lov til at eje nogle procenter i det nye selskab, og Lars Jørgensen kommer med kapitalen. Vi har ikke selv råd til at købe konkursboet, men på den her måde får vi en second chance. Det er bare megafedt,« siger Türker Alici til Finans.

Türker og Ninos ejer nu hver 20-25 procent af det nye Bronuts Groups ApS

Det er dog ikke alle 12 butikker, som kommer til at leve videre men Bronuts i Valby og på Vesterbrogade er blandt de overlevende, som fremadrettet stadig vil lange donuts over disken.

I en opdatering på Instagram skriver Bronuts- ejerne selv i en pressemeddelelse:

- Türker og jeg er sindssygt glade for, at det er lykkedes at redde Bronuts. Vi har savnet vores fantastiske kollegaer og vores endnu mere fantastiske gæster. Nu glæder vi os til  at komme videre på Bronuts rejsen sammen med dem. Vi vil have fuld fokus på at kunne genåbne og igen kunne tilbyde allle vores dejlige gæster de bedste Donuts i verden.

I Instagram-opdateringen skriver de også, at de nu vender tilbage 'på en helt ny måde'.

- For små to uger siden mistede vi ALT, vi havde bygget op grundet en masse begynderfejl, vi begik undervejs, skriver de og fortsætter:

- Vi er FKN tilbage. Lars (Jørgensen, investoren), du vil ikke fortryde det her. Der er nye boller på suppen. Nye tiltag på vej!, skriver de.

Annonce