Annonce
POLITIK

Truet med eksklusion: Partiet ønsker, at jeg trækker politianmeldelsen tilbage

Fra Kristendemokraternes valgfest i juni 2019, hvor Stig Grenov og Anne Grønlund jubler over gode resultater ved folketingsvalget. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix.
Anne Grønlund, Dragør, er indtillet til eksklusion af Kristendemokraterne, efter kritik af partiets leder Isabella Arendt. Partiet blev tilbage i november politianmeldt for at have lukket hendes mail-konto uden varsel.

Kristendemokraternes hovedbestyrelse var lørdag samlet i Kolding for at eksekvere epå en indstilling om eksklusion af Anne Grønlund fra Dragør. Eksklusionssagen var en ren formalitet, men ved redaktionens slutning havde Anne Grønlund enndu ikke modtaget en officiel beskd.

- Jeg er forundret over, at jeg intet har hørt, siger Anne Grønlund til AmagerLIV.

- Jeg fik adgang til hovedbestyrelsesmødet for at fremlægge min sag. Det varede cirka ti minutter. Der blev lyttet og stillet spørgsmål. Det var også tydeligt, at partiet ønsker, at jeg trækker min politianmeldelse tilbage. Jeg forventede ærligt talt at blive ekskluderet på stedet, forklarer Anne Grønlund, der føler sig udsat for et digitalt overgreb, efter partiet i november lukkede hendes mail-konto.

Annonce


Jeg føler mig i den grad udsat for et digitalt overgreb, efter partiet i november lukkede min mail-konto.


Brev fra partisekretæren

Den 20. maj modtog Anne Grønlund et brev fra Kristendemokraternes partisekretær med en meddelelse om, at hun er indstillet til eksklusion.

Eksklusionssagen er den foreløbige kulmination, for Anne Grønlund har taget kontakt til Københavns Politi for at få oplyst undersøgelserne omkring hendes politianmeldelse fra 22. november sidste år. Af politianmeldelsen fremgår det blandt andet, at Anne Grønlund har været udsat for hacking på andre af hendes sociale medier.

- Uanset om sletning af min mail er sket på et lovligt grundlag eller ej, mener jeg, at KDs ledelse ved at lukke min mulighed for at ytre mig kritisk og yde en aktiv indsats for partiet agerer uetisk, dybt umoralsk, og i strid mod alt hvad Kristendemokraterne står for, siger Anne Grønlund, der blev medlem af partiet i juni 2018.

- Siden da, har jeg arbejdet loyalt og med vedholdenhed for partiet og KDs grundlæggende værdier. Samtidig har jeg været, og er dybt kritisk internt og offentligt over for partiets ledelsesstruktur, som jeg mener strider mod de etiske normer for et gennemsigtig, demokratisk og ansvarligt parti. I særdeleshed mener jeg, at Isabella Arendt sammen med ’Valgudvalget’ leder KD enerådigt, magtfuldkomment og uden mulighed for kontrol, siger Anne Grønlund.

Annonce

Kandidat i Dragør

Anne Grønlund er kandidat for Kristendemokraterne til kommunalvalget i Dragør. Hun har derfor bedt storkredsformanden Christopher Bonde om en tilbagemelding om partiets støtte til valgkampen.

Det er sket i et brev 16. marts i år:

-Jeg er efter bedste overbevisning er én af få medlemmer af KD bosiddende i Dragør Kommune vil jeg i den kommende tid forsøge at få flere medlemmer - og gerne aktive kristendemokrater, der kunne ønske at stille op til kommunalvalg og andre valg for partiet.

Jeg vil gerne i kontakt med eventuelle aktive medlemmer, der er bosiddende i Tårnby Kommune for et muligt samarbejde, skriver Anne Grønlund i brevet til storkredsformanden.

Og Anne Grønlund slutter med et konkret spørgsmål:

- I forbindelse med min opstilling til KV21 i Dragør, vil jeg gerne vide, hvilke muligheder der er for økonomisk støtte, brug af KD valgmaterialer og anden sekretariatsbistand fra KD. Mit håb er på sigt at få en kommuneforening for KD i Dragør/Tårnby efter en model som Radikale Venstre har lokalt.

Anne Grønlund fortæller til AmagerLIV, at hun endnu ikke har fået svar på henvendelsen.

AmagerLIV forsøger at få en kommentar til sagen fra KDs leder Isabella Arendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Ingen sankthans i Frederiksberg Have

Annonce