Annonce
Byliv

TV-succes får Nova til at satse på drømmen: Jeg har lovet dommerne at gå efter det

Nova Hansen har taget Drs store pogramsatsning Danmarks Bedste Portrætmaler med storm, og hun nåede hele vejen til finalen. Nu går hun efter drømmen. Foto: Pernille Nordstrøm
Med sin flotte præstation i finalen i Danmarks bedste portrætmaler efterlod Nova Hansen absolut ingen tvivl om, hvor dygtig hun er. Og selv om hun ikke fik trofæet med hjem til Sydhavnen, har det alligevel været en kæmpe gevinst at være med i programmet.

Det blev Munroe og ikke Nova, der løb med æren, da der tirsdag aften blev sendt finale på DR1. Men det var alt andet end skuffelse, der lød fra Nova, da SyhavnenLiv fangede hende efter finalen:

- Altså jeg vandt jo ikke, og så vandt jeg lidt alligevel. For jeg har haft en fantastisk og lærerig oplevelse ved at være med, lyder det fra en glad Nova.

Hun kunne også endnu en gang glæde sig over, at modellen, denne gang den skuespilleren Susse Wold, valgte at tage netop Novas billede med sig hjem, en ære Nova har modtaget flere gange i løbet af programmet.

Annonce

Modellernes darling

Finalen, der fandt sted i Glyptotekets festsal, blev faktisk optaget sidst i maj og har siden været en velbevaret tv-hemmelighed. Nova ser tilbage på finale-dagen med både stolthed og glæde:

- Selvfølgelig ville jeg da gerne have vundet, men jeg var virkelig glad for at være med. Det var nærmest surrealistisk for mig at være nået helt til finalen. Og selv om der var lidt frustrationer i processen, var det godt at vise, at selv om man er nervøs og kun har fire timer og kommer skidt fra start, så kan man godt slutte den godt alligevel, smiler Nova, der dog var helt enig i dommernes valgt af Munroe som samlet vinder.

Nova Hansen havde aldrig malet en levende model, før hun kom med i programmet Danmarks Bedste Portrætmaler. Foto: Pernille Nordstrøm

Dommerne roste gennem alle seks programmer Novas portrætlighed, hendes personlige stil og evnen til at fange noget psykologisk interessant hos modellerne. Og måske netop på grund af den evne til at se noget af det indre i det ydre, valgte modellerne ofte Novas billeder, når de fik lov at vælge et til sig selv.

Så der hænger nu “en Nova Hansen” på væggen hjemme hos Susse Wold. Og en hos Anette Støvlbæk, Brian Holm og Signe Lindkvist. Det må da siges at være en imponerende score i seks forsøg.

Annonce

Ud på det dybe

For Nova har programmet betydet en stor personlig udvikling. Både rent teknisk, men især også i hendes syn på, hvad hun skal bruge sit liv til. Den store anerkendelse har givet mod til at springe ud på det dybe og drømme lidt større:

- Det var et kæmpe klap på skulderen at komme med helt til finalen. Dommer Bente Scavenius sagde bagefter til mig: ‘Vil du ikke nok prøve at søge ind på kunstakademiet. Og hvis det ikke lykkes første gang, så prøv igen’. Det lovede jeg, og det har jeg tænkt mig at forsøge her til vinter, fortæller Nova, der netop har sagt farvel til pædagogstudiet for at forfølge drømmen om en levevej i kunstens verden.

Dommer Bente Scavenius sagde bagefter til mig: ‘Vil du ikke nok prøve at søge ind på kunstakademiet. Og hvis det ikke lykkes første gang, så prøv igen’. Det lovede jeg.

Nova Hansen

Men allerede nu har Nova for første gang et par billeder med på en udstilling:

- Jeg er ved at lægge sidste hånd på nogle malerier, som fra på fredag skal udstilles i Støberiet, som er et kulturhus på Nørrebro, fortæller Nova.

Udstillingen hedder ”Konstruerede facader” og Nova viser en lidt anden og mere ekspressiv type billeder, end dem vi kender fra tv-portrætterne. Der er også allerede bud efter Nova til portrætopgaver, men hun har ikke tænkt sig at malke succesen fra tv-programmet.

Tværtimod er hun meget bevidst om, at maleriet helst ikke må blive et arbejde endnu:

- Det er vigtigt for mig, at det fortsat er lystbetonet at male. At jeg bruger talentet rigtigt, for ikke at miste det. Jeg skal stadig have fokus på at udvikle mig, slutter Nova.

Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Klumme

Gammel motorcykelfabrik har fået nyt liv – Humlebien i Nimbusparken

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hunde i byen

Løs hund overfaldt Jonatan: Fodboldtræning endte på hospitalet

Alarm 112

Vognmand mister bil efter taxachaufførs alt for høje fart

LIV inviterer

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Støj

Eva-Sabrina er træt af larmende fejemaskiner tidligt om morgenen: - Det slider på mig

Byliv

Vedat laver telefoner og giver dem væk gratis: Ingen børn skal opleve det samme som jeg gjorde

BUTIKSLIV

De var ved at dreje nøglen om: Nu fejrer legendarisk tegneseriebutik rund fødselsdag med fest i to dage

S-politik?

Brugte kommunale medarbejdere til S-politik: Skarp kritik af overborgmesteren

Klumme

Vi vil gerne nedbringe CO2-udledningen - bare ikke i vores egen baghave først

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

debat

Kommunen er for kompliceret, når selv borgmesteren er forvirret

Og det er gratis at deltage

Øl til en 10'er og politikerbanko: KøbenhavnLIV inviterer til fredagsbar

Forurening

Massivt fund af kræftfremkaldende stof vækker bekymring: Findes PFOS også i København?

Byens Bedste LIV

RUST ryster rustet af sig og genåbner med ny energi

Annonce