Annonce
Klumme

Ude godt, men hjemme bedst

Karen Østergaard Steffensen, indehaver af Instagram-profilen Bedstinordvest. Foto: Rebecca Veinø Johansen

Sommeren er ved at gå på hæld, og det kan mærkes på de lyse sommeraftener og på vejret, der allerede siger september.

Det betyder også, at der for de fleste går længe, før der igen er udsigt til ferie, og at tiden dermed primært skal bruges derhjemme med leverpostejsmadder, vasketøj og hverdag.

Personligt kom jeg selv hjem fra Italien i sidste uge med en følelse af, at jeg godt kunne blive i pasta- og sommerland længe endnu. Men ligeså snart jeg åbnede døren til min lejlighed, mærkede jeg en følelse af  ”ahh, hvor er det dejligt at være hjemme”.

Annonce

I takt med jeg bliver ældre, går det mere og mere op for mig, at jeg faktisk virkelig sætter pris på hverdagen. Og hvor er det bare heldigt, fordi det er jo trods alt den, der er mest af. Som yngre havde jeg en følelse af, at jeg kunne høre hjemme alle steder, og hver gang jeg var kommet hjem fra en interrail eller større rejse, havde jeg lyst til at tage det næste tog ud i verden igen. Og det er ikke fordi, min rejselyst er forsvundet, men min hjemkomstglæde er bare blevet større.


I hvert fald synes jeg, at vi har et fælles ansvar for at gøre vores til, at det bliver trygt at færdes her i Nordvest.

Karen Østergaard Steffensen


Og mens vi har været på sommerferie, har en masse gode mennesker fra Røde Kors knoklet for at gøre den nye Røde Kors Megastore klar til åbning 22. august. Jeg tror selv, at jeg skal forbi i dag og glæder mig til at se den – billederne på deres Facebook-side ser lovende ud. Og hvis man alligevel trænger til noget nyt tøj eller nyt til lejligheden, synes jeg, det er et glimrende bud at tage forbi den nye Megastore. Med alle de forfærdelige begivenheder, der foregår i Afghanistan lige pt., har Røde Kors brug for alle de midler, de kan få, selvom penge naturligvis ikke kan fjerne al rædslen.

Derudover synes jeg generelt, at der er rigtig mange ting at holde øje med her i Nordvest for tiden. Mange initiativer åbner op efter sommerferien med mange gode arrangementer i støbeskeen. Blandt andet er der gadeteaterfestival i Nordvest i weekenden d. 27.-29. august, og demokratigarage har også en masse gode arrangementer i vente.

Derudover er det jo højsæson for loppemarkeder, og jeg synes næsten hver weekend, at der er lokale loppemarkeder at finde i Nordvest. Eksempelvis holder Skoleholdergården loppemarked lørdag 28. august. Så hvis du trænger til at booste din efterårsgarderobe, så kan det betale sig at holde øje med, hvad der foregår rundt omkring – det kan også være en god mulighed for at se nogle steder og gårde herude, som man ikke har været forbi endnu.

Til gengæld læste jeg en lidt nedslående nyhed i starten af sommeren. Der er blevet lavet en opgørelse over tryghed i alle Københavns bydele, og den viser, at Bispebjerg er den bydel, hvor flest føler sig utrygge. Det kommer jo ikke som nogen overraskelse, at området historisk har haft ry for at være et lidt hardcore område, og at der bliver brændt flere biler her, end der gør på Østerbro, men derfor bliver jeg alligevel ærgerlig over at læse, at så mange føler sig utrygge herude.

Personligt oplever jeg meget sjældent at være utryg, men det har også fået mig til at tænke over, om jeg holder fast i et utopisk billede af vores bydel? I hvert fald synes jeg, at vi har et fælles ansvar for at gøre vores til, at det bliver trygt at færdes her i Nordvest. Og det starter i det små, så husk at smil en ekstra gang til din nabo og hold døren for personen bag dig.

Annonce
Bydel

Usædvanligt opråb: Kom og parkér jeres cykler her

København

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

Tine og Carsten genåbner ikonisk kulturperle: - Det ville jo være synd, hvis der kom en cykelhandler i stedet

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

byliv

Ny hæder til København: Kåret som verdens sikreste by

Byliv

Folkefest på alléen: Årets teaterflise er lagt

Byudvikling

Så er den gal igen: Søjler i skandalebyggeri lever ikke op til brandkrav

Debat

Send ungerne på plejehjem

Københavns fremtid

KøbenhavnLIV inviterer til live-debat 50 dage før kommunalvalget

Byliv

Ikoniske Café Rosenhaven lukkes efter hård kamp: Det gør ondt at sige farvel

Byudvikling

Det er nu eller aldrig: Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Annonce