Annonce
Debat

Udflytning skal aldrig vægtes højere end kvaliteten af vores uddannelser

Martin Voergaard (V). Pr-foto

Debat: Skulle vi have glemt, at regeringen og Socialdemokratiet har et ekstra godt øje til provinsen, så blev vi i hvert fald mindet om det med Socialdemokratiets seneste uddannelsesudspil.

Der er uden tvivl fine takter blandt andet med oprettelse af velfærdsuddannelser som lærer og SOSU, men derfra så stopper alt det positive også.

Det er specielt ideen om at flytte dyrlægeuddannelsen fra Frederiksberg og til Foulum, som jeg er fortørnet over. Socialdemokraterne har tydeligvis fået den her idé uden at spørge nogen fagfolk overhovedet.

Annonce

Dyrlægestanden og Den Danske Dyrlægeforening siger selv, det er en rædselsfuld ide – og jeg kunne ikke være mere enig.


Udflytning skal aldrig nogensinde vægtes højere end kvaliteten af vores uddannelser og da slet ikke på baggrund af populisme.

Martin Voergaard


Du udvander én af verdens bedste dyrlægeuddannelser og det fremragende forskningsmiljø omkring den, fordi man vil tvangsflytte dele af den til Jylland.

Det gøres under påskud om øget fokus på stald-dyr, men det er på trods af, at Foulum ikke selv har en eneste dyrlæge ansat.

Du vil aldrig kunne tilbyde den samme høje kvalitet som på Frederiksberg, fordi hverken professorer eller forskningsmiljøet flytter med. Det betyder i sidste ende kun, at vi får dårligere dyrlæger og samtidig får skabt en elite instans i hovedstaden, mens Foulum bliver det faglige b-hold.

Jeg håber derfor inderligt, at det her forslag kun bliver på papiret og aldrig bliver stemt igennem. Udflytning skal aldrig nogensinde vægtes højere end kvaliteten af vores uddannelser og da slet ikke på baggrund af populisme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Ingen sankthans i Frederiksberg Have

Annonce