Annonce
Butiksliv

Udvidet udeservering eller ikke udvidet udeservering? Nu er der truffet en beslutning

Bilerne må vige for café- og restaurantgæsterne fra 1. juni og fire måneder frem. Foto: Bo Børresen
De seneste par måneder har det været diskuteret heftigt, om byens caféer og restauranter for en periode skal have mulighed for at udvide deres udeserveringsområder på bekostning af p-pladser. Nu er der truffet en beslutning.

Da coronaen rasede, og caféer og restauranter landet over var underlagt en lang række restriktioner, kom Frederiksberg Kommune både i 2020 og i 2021 de lokale restaurationer til undsætning ved - i sommermånederne - at give dem mulighed for at udvide arealet for udeservering på bekostning af p-pladser.

Det havde - ifølge Benjamin Geisler-Helsted, der er medejer af 'Mad & Kaffe' på hjørnet af Godthåbsvej og Langelandsvej - en stor, positiv effekt. Det har han tidligere udtalt til FrederiksbergLIV:

Benjamin Geisler-Helsted, medejer af 'Mad & Kaffe'. Foto: Bo Børresen

- Det kunne mærkes på omsætningen. Samtidig oplevede vi en stor glæde fra beboerne rundt omkring i hele svømmehalskvarteret. Det skabte i det hele taget en fed stemning for hele området, sagde han til FrederiksbergLIV i marts 2022.

Annonce

Corona eller ej så ærgrede det Benjamin Geisler-Helsted, at Frederiksberg Kommune i første omgang ikke havde planer om at gentage muligheden for, at byens caféer og restauranter - i lighed med ordningen i 2021 - kunne søge om udvidet udeserveringstilladelse i 2022.

Enormt glade

Nu er Frederiksberg Kommune imidlertid kommet på andre tanker. På et møde mandag vedtog miljø-, bynatur- og mobilitetsudvalget enstemmigt, at der ekstraordinært skal gives tilbud om udvidet udeserveringstilladelse i perioden 1. juni-30. september 2022.

I samme forbindelse blev der gjort opmærksom på, at man forventer at indkræve betaling for "råden over vej" til udeservering fra og med 2023.

Sommerferien på Langelandsvej er bare hyggeligere, når gæster kan hygge og sidde i solen på begge sider af fortovet.

Benjamin Geisler-Helsted, medejer af 'Mad & Kaffe'

Benjamin Geisler-Helsted er naturligvis glad for, at byens caféer og restauranter nu alligevel får mulighed for at søge udvidet udeserveringstilladelse:

- Vi er enormt glade for, at vi igen har fået lov til at benytte p-pladserne foran vores café i sommerperioden. Vores ansatte, stamgæster og naboer har virkelig glædet sig til og håbet på, at vi fik udvidet udeservering igen i år. Sommerferien på Langelandsvej er bare hyggeligere, når gæster kan hygge og sidde i solen på begge sider af fortovet. Vi glæder os helt vildt.

Annonce

Det gik godt sidst

Jan E. Jørgensen (V), der er formand for miljø-, bynatur- og mobilitetsudvalget, mener, det er det eneste rigtige at give mulighed for udvidet udeservering i sommermånederne:

- Det glæder mig, at vi kan give en håndsrækning til byens restaurationsliv, som har haft en hård tid med coronarestriktioner. Udvidet udeservering giver ekstra liv til byen.

Erfaringen viser, at behovet for p-pladser er betydeligt mindre hen over sommeren.

Jan E. Jørgensen (V), formand for miljø-, bynatur- og mobilitetsudvalget

Jan E. Jørgensen er ikke bekymret for, at de udvidede udeserveringsområder vil ramme byens billister, der i fire måneder får færre p-pladser til rådighed:

- Det gav ikke de store udfordringer sidste år. Dels er det ikke særlig mange p-pladser, det drejer sig om, dels er det i en afgrænset periode, og væsentligst af alt, så er det i en sommerferieperiode, hvor mange er bortrejst. Erfaringen viser, at behovet for p-pladser er betydeligt mindre hen over sommeren.

Annonce
Alarm 112

25-årig fanget som del af stort netværk: Falske betjente franarrede folk 6,2 millioner kroner

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skadedyr

Uhygiejniske skadedyr i Amager-boliger: - Den anden morgen lå der et på vores komfur. Det er lige ubehageligt nok

Mad og drikke

Populær restaurant lukker efter 7 år på Nørrebro: Nu kan du gøre et kup og købe deres ting

Byudvikling

Få unik mulighed for at være på tværs: Nu kan du udpege bygninger og redde dem fra nedrivning

Undergrundstoner

Hvad gemmer der sig mon hernede i bunkeren i Fælledparken? Snart kommer det op til overfladen

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

Flagskibsbutik

For første gang i Danmark: Nike åbner butik - se hvor her

Politikontrol

Kaos i skolegården: Så tog betjentene affære

Gratis badedyr

Så du den skøre tradition ved guldfesten i Parken? Nu kan du få dit eget badedyr med hjem helt gratis

Efterspil

Aggressive FCK-fans invaderede bane under guld-fest: Nu truer klubben med strenge sanktioner

Hylder boykot, men sælger stadig selv Ecco-sko: Nu trækker Niels Flemming Hansen sig som ordfører

Kæmpecykelsti

Kaos-krydset ved Dybbølsbro: Her er kommunens plan

Transporttid

Lodtrækning droppes i fordeling af elever på gymnasier

Flot fejl

Pinlig bommert: Kommunen fremhæver smarte hastighedstavler - men de har været slukket i 4 år, siger læserne

Annonce