Annonce
Klima

Ugens spørgsmål til lokale politikere: Hvordan får vi endnu flere grønne busser og biler, og hvordan bliver byggeriet i Vanløse grønt?

Albert Astrup Christensen og Anita Kirk er med i en lokal Vanløse-klimagruppe, der nu vil råbe politikerne op Foto. Chili Djurhuus
En lokalklima-gruppe har fået spalteplads til at spørge lokale politikere, hvordan de vil fremme den grønne omstilling i Vanløse som bydel. Frem til valget vil politikere derfor svare på spørgsmål fra gruppen.

Spørgsmål 1

Hvordan vil du sikre, at vi får endnu flere grønne busser og biler – og færre af de sorte - så vi når at blive CO2-neutrale i 2025?'

Spørgsmål 2

Annonce

Hvordan vil du sikre at byggeriet i København og Vanløse bliver grønt - så vi når at blive CO2-neutrale i 2025?

Jens Wedenborg (Konservative)

Elbusser og grønne biler

Der skal satses på elbusser og grønne biler. Al strøm anvendt af kommunen skal være grøn strøm og kommunen skal kun anskaffe biler med vedvarende energi som drivmiddel. Vi støtter gratis parkering for el-biler, også for byens gæster. Da Vanløse den mest bilintensive bydel i København er et forslag om en nul-emissionszone meget ødelæggende for bydelen på kort sigt, da hybridbiler i så fald heller ikke vil kunne færdes i bydelen. Og at reservere 500 parkeringspladser til elbiler i Vanløse lyder voldsomt. Der er 277 pladser på hele Ålekistevej, hvorfor jeg har svært ved at se hvor de 500 pladser skulle komme fra. Langt hovedparten af parkeringspladserne i bydelen ligger på de private fællesveje.

Grønt byggeri

Helt Konkret foreslår vi Konservative:

- Alle kommunens ejendomme energirenoveres bedst muligt. - De af kommunens bygninger som er egnet hertil, forsynes med solfangere. - At byen skybruds- og klimasikres, så oversvømmelser undgås eller afværges. - At byens affald sorteres og genbruges. Alle kommunens håndvaske forsynes med vandhaner med indbyggede sensorer hvorved vandspildet reduceres. - I nybyggeri tænkes ind, hvorvidt regnvand kan anvendes til toiletter i stedet for drikkevand som i dag. - De nedgravede vejbaner forsynes med anlæg som opsamler og renser luften, inden den slippes ud. - Den teknologiske udvikling til opsamling af CO2 følges tæt med henblik på opsætning rundt om i København hvor det giver mening.

Annonce

Rikke Skovgaard Andersen (Socialdemokratiet)

Vælg elbusser og grønne biler

Dieseldrevne bybusser skal udfases til fordel for el- eller el-/brintbusser senest i 2025. Bybusserne er i øvrigt ikke de eneste store køretøjer, der forurener i København. Vi har også turistbusser

Og lastbiler, som kører ind via indfaldsvejene. Sammen med mine partifæller i København arbejder jeg for at overbevise regeringen om, at vi skal kunne kræve, at lastbiler og turistbusser i vores by er el-, eller el/brintdrevne.

Elbilerne bliver hele tiden bedre, og for en familie i Vanløse er en elbil et godt alternativ til en benzindrevet bil. I dag har vi desværre kun ét sted i Vanløse med ladestandere, nemlig på Hyltebjerg Allé. Vi er nødt til at få flere ladestandere i Vanløse. Vi skal kigge grundigt efter på de kommunale veje i Vanløse, om ikke det er muligt at etablere flere elbilspladser. Derudover er der behov for ladestandere i bymidten. Hvis ikke Kronen og Kulturstationen kommer ud af starthullerne og sætter ladestandere op i p-kældrene, så vil jeg arbejde for, at kommunen opkøber et lille stykke privat fællesvej for at etablere elbilspladser.

Jeg er selv medlem af en delebilsforening, og der er mange familier ligesom min, der kun bruger bilen engang i mellem. Ligesom med elbilerne vil jeg gerne prioritere plads til flere delebiler i Vanløse.


Københavns Kommue skal gå forrest i at sikre bæredygtighed ved at bruge træ. For eksempel bygges det nye kvarter på Amager, Fælledby, i træ.

Rikke Skovgaard Andersen, kandidat til kommunalvalget for socialdemokratiet


Grønt Byggeri

Der skal indføres en grøn norm, der fastsætter hvor meget der skal begrønnes, når der bygges nyt. Fx i form af grønne vægge, taghaver, fortov eller grønne gårde.

Københavns Kommnue skal gå forrest i at sikre bæredygtighed ved at bruge træ. For eksempel bygges det nye kvarter på Amager, Fælledby, i træ.

Et grønt tiltag, der for alvor vil rykke er et forbud mod brændeovne, da de er syndere, hvad angår partiforurening.

Annonce

Charlotte Lund (Enhedslisten)

Elbusser og grønne biler

Dårlig luft dræber årligt knap mellem 100 og 300 københavnere, det er et kæmpe bombe under byens sundhed, der i den grad taler for at etablere nul-emissionszoner og skubbe mest mulig på for oplægning til grøn transport.

Grønt byggeri

Træbyggeri er en klimavenlig byggeform og skal derfor prioriteres over beton, så andelen af træ, der bruges i byggeriet øges. Det skal gøres med konkrete målsætninger og ved at fjerne de administrative forhindringer for træbyggeri.

Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Det sker

Kunstudstilling i Amager centret: `Way out of function`

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Og det er gratis at deltage

Øl til en 10'er og politikerbanko: KøbenhavnLIV inviterer til fredagsbar

Det sker

3-2-1 nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Støj

Eva-Sabrina er træt af larmende fejemaskiner tidligt om morgenen: - Det slider på mig

Byliv

Vedat laver telefoner og giver dem væk gratis: Ingen børn skal opleve det samme som jeg gjorde

BUTIKSLIV

De var ved at dreje nøglen om: Nu fejrer legendarisk tegneseriebutik rund fødselsdag med fest i to dage

S-politik?

Brugte kommunale medarbejdere til S-politik: Skarp kritik af overborgmesteren

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Debat

El-løbehjul er farlige og ikke grøn transport

debat

Kommunen er for kompliceret, når selv borgmesteren er forvirret

Forurening

Massivt fund af kræftfremkaldende stof vækker bekymring: Findes PFOS også i København?

Byens Bedste LIV

RUST ryster rustet af sig og genåbner med ny energi

Retssag

Læk om pensionssager fra Frederiksberg Kommune skal for Højesteret

DEBAT

I vores by skal ingen føle sig tvunget til ørepropper

Annonce