Annonce
Operationer

Unødvendige operationer ryster region: Formand kræver redegørelse

Arkivfoto uden relation til sagen: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kontrollen var mangelfuld og regler blev ikke overholdt, da en større gruppe patienter blev invalideret på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Sygehusets ledelse påtager sig ansvar

Hospitalsdirektøren beklager nu, at et større antal patienter blev udsat for unødvendige operationer på sygehusets ortopædkirurgiske afdeling.

- Vi er virkelig kede af, at der er patienter, som har oplevet, at operationen ikke hjalp dem, men i stedet gav dem langvarige gener. Det er ikke sådan, at vi ønsker at drive vores hospital, siger Kristian Antonsen, direktør for Bispebjerg og Frederiksberg Hospital til Radio4 og TV 2.

Flere end 500 patienter har fået den omdiskuterede operation, der normalt bruges til at afhjælpe særlige ankellidelser. På sygehusets fodkirurgiske afdeling fik et større antal patienter dog udført indgrebet i forbindelse med skader, der normalt ikke burde medføre operation.

Annonce

Hospitalsdirektøren understreger, at alle sygehusets læger og kirurger har pligt til at kontrollere kvaliteten af alle behandlinger, som de udsætter patienterne for.

- Det skete ikke her, og det kan man så klandre kirurgen for. Man kan vel også godt klandre ledelsen og dermed også ledelsen af hospitalet. Så det ansvar tager vi på os, siger han.

Patienterstatningen har indtil videre anerkendt erstatninger til 40 patienter for de invaliderende skader, som operationerne medførte. Formanden for Region Hovedstadens sundhedsudvalg kræver derfor en redegørelse, hvor alle operationer fra Bispebjerg gennemgås.

- Jeg undrer mig over, at det her kunne få lov til at køre i så mange år, som det har gjort. Man kan jo undre sig over, at det ikke er blevet stoppet tidligere. Vi skal vide, hvilke sikkerhedsforanstaltninger hospitalerne har for, at den slags ikke kan gentage sig, siger Konservatives Christoffer Buster Reinhardt, der er formand for sundhedsudvalget.

Christine Dal, medlem af Sundhedsudvalget for Venstre, kræver ligeledes en redegørelse fra regionens sundhedsfaglige ansvarlige.

- Jeg er dybt rystet over ikke at være informeret om den her sag. Vi skal have spurgt det her hospital og den her afdeling, hvorfor man ikke har stoppet det her noget før,” siger Christine Dal.

Foreløbigt er 120 patienter blevet genindkaldt til nye undersøgelser på sygehuset.

Annonce
København

16-årig forbrændt efter ildspåsættelse af spritdispenser

Alarm 112

Indehaver af bagelbutik i livsfare efter skyderi på Frederiksberg

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Københavns Kommune giver efter: Nu er vejen banet for en Bent Fabricius-Bjerre Plads

Portræt

Pelle blev afhængig af heroin som 25-årig og bor nu i en lillebitte lejlighed i Nordvest: Drømmer om at køre sydpå

efterlysning

Efterlyst kvinde fundet - politiet afblæser efterlysning

Byudvikling For abonnenter

Farvel til de gule mursten: Stor forvandling i vente til kendt hjørne

23-årige Lotte skal forsvare, at hun bliver boende i provinsen: - Folk har nærmest ondt af mig, fordi jeg ikke bor i byen

Det sker

Forkæl dine smagsløg: Otilie's inviterer indenfor

27-årig nordjyde skrev et 150 sider langt manifest og kaldte sine planer om et massemord for hævnens dag

Annonce