Annonce
Byliv

Undgå indbrud i sommerferien: Her er politiets råd

Indbrud har gennem de seneste år været højt prioriteret område ved Københavns Politi og er det stadig. Der sker da også færre indbrud end tidligere, men ferietiden er dér, hvor de fleste sker, oplyser Københavns Politi.  Foto: Københavns Politi

Indbrudsstatistikkerne er ifølge Københavns Politi gået den rigtige vej over hele landet de seneste år. Der sker færre indbrud end tidligere, og særligt sidste år var et hårdt år for indbrudstyvene, hvor mange valgte at blive hjemme på grund af corona.

Men det er i ferietiden, at de fleste indbrud sker, og derfor er det alligevel en god ide at gøre sig nogle overvejelser om, hvordan du sikrer din bolig bedst muligt mod indbrud.

Københavns Politi har sammen med indsatsen Bo Trygt lavet nogle gode råd til, hvad man kan gøre, oplyser Jens Cappelén, leder af indbrudssektionen i Københavns Politi.

Annonce

- Lys udenfor øger chancen for, at tyven bliver set af naboerne og forstyrres i sit arbejde. Hvis du bor i en villa eller stuelejlighed, er det derfor en god idé at undgå høje hække, træer og mørke gemmesteder omkring dit hjem, siger Jens Cappelén.

Snak med naboerne

Han oplyser, at det også er vigtigt at sørge for, at der er gode, solide låse på dørene, og at vinduerne er sikret godt, så de er svære at bryde op. Og så skal man have en god dialog med sine naboer.

- Godt naboskab og et opmærksomt blik for, hvad der foregår i nabolaget, gør kvarteret mindre attraktivt for indbrudstyve. Hils på dem, du møder, og fortæl dine naboer, hvis du aner uråd, siger Jens Cappelén, som opfordrer til, at man ringer 1-1-4, hvis man ser personer med en mistænkelig adfærd i sit nabolag.

- Eller hvis du har haft indbrud, så ring til os på 1-1-4. Dine oplysninger kan være afgørende for vores efterforskning, og selv mindre detaljer kan være vigtige, siger Jens Cappelén.

Hvis indbrudstyven stadig er i hjemmet, skal man ringe 1-1-2.

Du kan læse endnu mere om, hvordan man forebygger indbrud på botrygt.dk . Bo Trygt arbejder for at sænke antallet af indbrud og øge trygheden i danske hjem. Bag indsatsen står TrygFonden og Foreningen Realdania sammen med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

Annonce
Alarm 112

Politiet efterforsker bombe- og dødstrusler mod Radio Loud

København

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Dødsfald: En kulturpolitisk praktiker er gået bort

Sundhed

Ældre får ikke besøg - og raske bliver ikke udskrevet: Sådan rammer sygeplejerske-strejken i København

Debat

Skolestart: 37 familieformer er andet end bare ’mor og far’

Sygeplejerskernes strejke

Sygeplejerske-strejken breder sig: 'De betyder umindeligt meget. Alle andre er jo døde'

BYLIV

Borgmester efterlyser redskaber, der kan bremse voldsomme huslejestigninger

Klima og miljø

Hokus pokus: Fortov og asfalt renser nu luften ved skole

Alarm 112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Klumme

Mai & Rådhuset: Skeletterne vælter ud af skabet

København

Danmarks første te-bar er åbnet på Nørrebro og bag konceptet står en af Københavns bedste bartendere

Alarm 112

Tiltale: Mænd førte regnskab over narkosalg på telefon

København

Sygeplejersker udvider strejke med fertilitetspersonale

Annonce