Annonce
Politik

Ungt debathold vil vække unges interesse for kommunalpolitik - og have flere unge i kommunalbestyrelsen

Her de fem kommunalpolitiske debattører. Fra venstre mod højre er det Rasmus Holme (EL), Freja Fokdal (R), Christian Bülow (DF), Anders Storgaard (K) og Malte Mathies Løcke (S). Pr-foto
Kun ét af de 25 medlemmer af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg er under 30 år. Det vil et nyt, ungt, tværpolitisk debathold lave om på. De fem kommunalpolitiske kandidater er åbne over for alle slags invitationer.

Ifølge de seneste tal fra Danmarks Statistik udgør de 18-29 årige godt en femtedel (20,64 procent) af indbyggerne på Frederiksberg. Alligevel er kun ét af kommunalbestyrelsens 25 medlemmer under 30 år.

Den statistik vil et nyt, tværpolitisk debathold bestående af unge men samtidig relativt garvede debattører lave om på. Holdet vil gennem debatter i øjenhøjde gøre kommunalpolitik relevant for ungdommen med det mål at få langt flere unge til stemmeboksene i november.

Ved kommunalvalget i 2017 stemte kun 62,8 procent af de 18-29 årige, mens den generelle stemmeprocent for kommunen var 71,21 procent. Langt færre unge stemmer dermed end resten af Frederiksberg, og det, mener de fem debattører, er et problem for kommunen.

Annonce

I en fælles pressemeddelelse udtaler de:

"Uanset om vi snakker kollegier, klima, cykelstier, offentlig transport, folkeskoler, pasningstilbud eller foreningslivet, så påvirker kommunalpolitik enormt meget i vores hverdag som unge. Frederiksberg har udviklet sig til at blive en af Danmarks største studiebyer, og derfor er det mere aktuelt end nogensinde at diskutere, hvordan vi udvikler Frederiksberg som en ung og levende by. Det har de unge brug for stemmer til."

Garvede debattører

Kommunalbestyrelsens eneste medlem under 30 år er Malte Mathies Løcke (S). Han er samtidig et af det unge debatholds fem medlemmer.

De fire øvrige medlemmer er Rasmus Holme (EL), der er tidligere forperson for Lærerstuderendes Landskreds; Freja Fokdal (R), der er tidligere næstformand for Radikal Ungdom og en af initiativtagerne til 'EnBlandtOs', som var med til at starte #metoo-bølgen i Danmark; Christian Bülow (DF), der er siddende næstformand for Dansk Folkepartis Ungdom samt Anders Storgaard (K), der er tidligere landsformand for Konservativ Ungdom og opnåede en tredjeplads ved DM i debat i 2019.

På tværs af politiske skel har de fem kandidater det til fælles, at de har fingeren på pulsen på det, der rør sig blandt ungdommen. Deres unge alder til trods har de tilsammen mere end 50 års debaterfaring fra ungdomspolitik. Det er evner, de vil bruge til gøre kommunalpolitik mere spændende og nærværende for byens unge.

De fem kommunalpolitiske kandidater kan kontaktes via Facebook, Instagram eller mail og er åbne over for alle slags invitationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce