Annonce
Udland

USA ophæver rejserestriktioner mod nord og syd

Mexicanske turister nær den amerikanske by San Diego bliver formentlig snart en realitet igen, når de fleste rejserestriktioner bliver ophævet. (Arkivfoto). Foto: Gregory Bull/Ritzau Scanpix

Færdigvaccinerede fra Canada og Mexico kan fra tidligt i november rejse ind i USA igen.

USA vil tidligt i november ophæve de fleste indrejserestriktioner for færdigvaccinerede mod covid-19, der rejser via land fra Canada og Mexico.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Oplysningen kom natten til onsdag dansk tid fra to amerikanske senatorer - demokraterne Chuck Schumer og Kirsten Gillibrand - og er onsdag morgen dansk tid blevet bekræftet af det amerikanske ministerium for indenlandsk sikkerhed.

Annonce

De konkrete regler vil blive offentliggjort af ministeriet i løbet af onsdag amerikansk tid. Det samme vil den præcise dato for, hvornår indrejserestriktionerne bliver ophævet.

Reglerne kommer til at ligne dem, som bliver implementeret for flyrejsende fra en stor del af verden, men de bliver ikke helt identiske, oplyser senatorerne.

For begge dele gælder det, at man skal kunne dokumentere, at man er vaccineret mod covid-19, hvis man gerne vil rejse ind.

Siden foråret 2020 har det i udgangspunktet ikke været muligt at rejse som turist fra de to lande ind i USA.

- Siden pandemiens begyndelse har borgere i grænselandet mærket smerten og den økonomiske modgang, som de lukkede grænser har medført. Den smerte er på nippet til at få en ende, siger Chuck Schumer i en pressemeddelelse.

USA havde onsdag haft 716.468 coronarelaterede dødsfald. Landet har en befolkning på cirka 333,5 millioner mennesker og har derfor haft cirka 2,2 dødsfald per tusind indbyggere. Det tilsvarende tal for Danmark er cirka 0,46.

Mens sundhedsmyndighederne har formået at færdigvaccinere knap tre ud af fire danskere, er det kun lidt mere end hver anden amerikaner, der har fået begge stik med en vaccine, viser tal fra Our World In Data.

Knap ni procent af USA's befolkning har dog fået første stik, men venter i øjeblikket på at færdiggøre vaccinationen.

/ritzau/

Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Udland

Barndomsven til Kongsberg-sigtet: En tikkende bombe

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
København

Noma kåres til verdens bedste restaurant: Andenpladsen går også til København

Udland

Fire kvinder og en mand blev dræbt i Kongsberg: Dansk gerningsmand er konverteret til islam

Annonce