- Da jeg var soldat havde vi en buddy-ordning.
Ordene tilhører ejeren af det ikoniske brune vandhul, Toga Vinstue, et rafleslag fra Storkespringvandet i Indre By.
Selvom der hverken af Crazy Daisy-stemning eller knaldtilbud på Breezers, ser han tit unge mennesker komme gennem døren og bestige de få trins trappe, mens skulpterede buster af statsmænd kigger til med historisk skepsis.
For de har det sjovt de unge, når de er i byen i København. Ofte så sjovt, at de glemmer at passe på sig selv og hinanden, og det er netop det sidste, der er problemet, mener Peter Frederiksen, uanset om man er til tung basgang og fontæner i champagneflaskerne eller lige skal have et brunt frirum fra jagten på dansegulvet.
Derfor foreslår han en kulturændring. En aftale i vennegrupperne direkte kopieret fra forsvaret.
En buddy-ordning.
- Det havde vi dengang, jeg var soldat og den betød, at vi var forpligtet til at hjælpe hinanden og holde øje med hinanden, siger han og opfordrer:
- Find dig en 'gå-i-byen buddy', hvor I over hinanden at være der for den anden, og du sikrer dig, at din buddy har det godt, og at I ikke skilles før I ved at den anden er okay.
Husk penge til taxi
Fra sin plads bag baren gentager han også de to mest brugte råd i det københavnske natteliv.
Peter FrederiksenFå altid en du kender til at passe på din drink, mens du er ude at danse eller på toilettet, så du ikke risikerer, at en eller anden tosse putter noget i den.
Men der er grund til at gentage dem, hvis det skal være lige så sjovt at komme hjem fra byen, som at gå ud i den, mener han.
- Få altid en du kender til at passe på din drink, mens du er ude at danse eller på toilettet, så du ikke risikerer, at en eller anden tosse putter noget i den, mens du er væk, siger Peter Frederiksen og runder behørigt af:
- Og sørg for en sikkerheds skyld for, altid at have penge til en taxi hjem.
ØsterbroLIV og Gefion Gymnasium sætter fokus på ungeliv
Det skal være lige så sjovt og trygt at komme hjem fra byen, som at gå ud i byen. Derfor sætter ØsterbroLIV sammen med 2. J fra Gefion Gymnasium både ungeliv og natteliv på dagsordenen. Det sker med historier om tryghed i byen, venskaber, psykisk sårbarhed og pres i skolen på en konstruktiv måde, så der både kommer bud til, hvordan man får det sjovt, når man går ud, men også trygt, når man skal hjem igen.
Vi håber, du vil tage godt imod både de unge journalistaspiranter og deres historier om lokale københavnere.
Har du kommentarer eller idéer til opfølgende historier, må du meget gerne skrive til os på andre@osterbroliv.dk eller 31 12 26 10.