Annonce
Miljø

Varmen buldrer ind over København: Røde flag i flere havnebade

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

En såkaldt kuldepol, sommetider også omtalt som et øvre lavtryk, vil de kommende dage bevæge sig ind over Vesteuropa og i den grad diktere vejret her i Danmark. Og det fører massiv varme med sig, skriver DMI.

Når kuldepolen de kommende dage tager turen ind over Vesteuropa, dannes flere lavtryk med tilhørende fronter, og her har vi netop kimen til vejret i Danmark de kommende dage.

Lavtrykkene vil tage turen mod nordøst og ved deres hjælp pumpes massiv østeuropæisk varme frem mod Danmark og sender mange steder temperaturen et godt stykke over 25 °C, skriver DMI.

Annonce

De tilhørende fronter vil perioder ”drille” i form af regn eller byger, der kan være med torden, så der venter altså nogle varme, men til tider også våde dage, oplyser meteorolog Lars Henriksen.

Og netop denne kombination med store mængder vand, kan gøre, at du som vandglad bader i København, skal være ekstra opmærksom på de røde flag.

Flere steder i Københavns havn er der på nuværende tidspunkt røde flag ved Havnebadet Islands Brygge, Kalvebod Bølge Badezone, Halfdansgade Badezone og Fisketorvet Havnebad.

Badevand.dk kan du løbende holde øje med badevandskvaliteten i din badezone.

Livreddernes gode råd i sommervarmen

Bad mellem flagene – og husk væske.

Tager man til vandet for at køle af, opfordrer TrygFondens kystlivreddere til, at man bader mellem de rød-gule flag, hvor livredderne holder opsyn. Samtidig er det vigtigt at huske godt med både væske og solcreme.

- Vi har mange dejlige og brede strande i Danmark, og man kan sagtens sprede sig godt ud på de lange strækninger og dermed holde afstand og tage hensyn til hinanden. Men når man skal i vandet, så søg hen i livredderzonen og bad mellem de rød-gule flag i strandkanten. Her holder livredderne hele tiden øje med, hvad der sker, siger René Højer, programchef i TrygFonden.

Tager man på stranden, anbefaler livredderne også at huske rigeligt med drikkevarer, så man undgår dehydrering. På meget varme dage har livredderne flere gange oplevet, at badegæster får brug for hjælp, fordi de er overophedede og afkræftede.

- Når det er varmt, mærker man ikke altid tørst og sult, som man plejer. Men kroppen har stadig brug for energi, og det er utrolig vigtigt, at du får nok væske, så gør som livredderne og tag en god madpakke med frugt, en sandwich og rigeligt med vand med i strandtasken og supp

ler gerne med saft, juice eller sodavand. Så har du kræfter til at gå i vandet og får en sjovere oplevelse. Husk også, at med det gode vejr følger mange mennesker, så hold ekstra godt øje med børnene, hvis de er med på stranden, lyder det fra Lasse Serup Jensby, driftsleder i TrygFonden Kystlivredning.

- Et godt råd er også at tage en pause fra solen indimellem. Søg skygge under en parasol eller gå en tur op til ishuset. Og husk så endelig at smøre rigeligt med solcreme på, så du undgår solskoldninger, siger Lasse Serup Jensby.

Gode råd til strandturen i sommervarmen

  • Medbring rigeligt med mad og især drikke
  • Husk solcreme
  • Søg skygge indimellem
  • Bad mellem livredderflagene
  • Slip ikke børnene af syne
Annonce
Alarm 112

Politiet efterforsker bombe- og dødstrusler mod Radio Loud

København

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sundhed

Ældre får ikke besøg - og raske bliver ikke udskrevet: Sådan rammer sygeplejerske-strejken i København

Sygeplejerskernes strejke

Sygeplejerske-strejken breder sig: 'De betyder umindeligt meget. Alle andre er jo døde'

Debat

Skolestart: 37 familieformer er andet end bare ’mor og far’

BYLIV

Borgmester efterlyser redskaber, der kan bremse voldsomme huslejestigninger

Alarm 112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Klima og miljø

Hokus pokus: Fortov og asfalt renser nu luften ved skole

Klumme

Mai & Rådhuset: Skeletterne vælter ud af skabet

København

Danmarks første te-bar er åbnet på Nørrebro og bag konceptet står en af Københavns bedste bartendere

Alarm 112

Tiltale: Mænd førte regnskab over narkosalg på telefon

København

Sygeplejersker udvider strejke med fertilitetspersonale

112

Bilist taget med vanvidspromille på stærkt befærdet vej

Annonce