Annonce
Erhverv

Vejarbejde på Østerbrogade: Den perfekte storm mod butikkerne

Peter Koldby, formand for Østerbro Handelsforening, fra engang der ikke var vejarbejde på Østerbrogade. Foto: Michael Paldan 

Renoveringen af Østerbrogade er nu startet. Det har kastet mange forskellige reaktioner af sig fra borgerne. Trafikken er ændret, hvilket blandt andet betyder tættere trafik på sidegaderne og gaderæs ned ad Classensgade.

Jeg behøver næsten ikke nævne, at parkeringsforholdene er umulige for borgerne.

Østerbro Handelsforening opfordrer til, at støtte lokalhandlen endnu mere end hidtil. Østerbro befinder sig i forvejen på et meget højt niveau, men der er flere butikker som virkelig har et behov lige nu.

Peter Koldby, formand for Østerbro Handelsforening

I denne seneste tids diskussioner vedrørende trafikomlægningen og renoveringen af Østerbrogade, har jeg bemærket et kæmpe fravær af italesættelse af detailbutikkernes udfordringer under denne renovering.

Annonce

Uhindrede adgangsforhold har altid være blandt de vigtigste punkter, når man driver en butik.

Siden marts har dette været en gigantisk udfordring for butikkerne på Østerbrogade. Tilføj dertil at parkeringsmulighederne er halverede og at tilgangen til Østerbrogade med bus er ikke-eksisterende.

Det er den perfekte storm mod butikkerne, som netop i marts åbnede op efter månedsvis af tvungen nedlukning grundet pandemien.

Østerbro Handelsforening opfordrer til, at støtte lokalhandlen endnu mere end hidtil. Østerbro befinder sig i forvejen på et meget højt niveau, men der er flere butikker som virkelig har et behov lige nu.

Vi kan se, at det er meget forskelligt, hvilke brancher som bliver berørt. Men det er selvfølgelig butikker, som har mange kunder fra det nordlige København og Sjælland, som er blevet berørt.

Butikkerne med en stor andel af lokale kunderne virker mindre berørte.

Det værste for butikkerne har været stilheden. Den stilhed som indtraf, da Østerbrogade blev afspærret i det nordlige spor lige efter EM i fodbold, var slut. Det var medio juli. Herefter skete der ingenting.

Butikkerne har virkelig følt sig til grin over en afspærring, hvor man hver dag kunne se at der skete: Ingenting. Ingen arbejdere. Ingen tunge maskiner. Ingenting.

Når vi spurgte Københavns Kommune, fik vi at vide at entreprenørerne var i gang, men butiksejerne beretter om nul aktivitet. Først efter sommerferien er der kommet gang i arbejdet. Altså en spildt måned for butikkerne. Det er simpelthen ikke i orden.

Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Nyhed

Nyt medie på Frederiksberg ser dagens lys

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Efter brand: Kendt café lukker permanent

Erhverv

Thomas Delaney køber Frederiksberg-villalejlighed af en nuværende FCK'er: Se den 11 millioner kroner dyre bolig

Erhverv

Nemlig.com-ejer får uger til at finde løsning i København

Erhverv

Frustrerede sygeplejersker fortsætter protester i København

Erhverv

Nu er Kasper Würtz' sejr over Christian Bitz endelig i hus: - Den her afgørelse er næsten vigtigere end selve dommen

Annonce