Det siger noget om, hvor stort et projekt, Nordhavnstunnelen er, at Vejdirektoratet allerede inden selve byggeriet er i gang med en række mindre projekter bare for at gøre klar til at kunne bygge tunnellen, der skal forbinde Østerbro med Nordhavn.
Ét af dem er en ny erstatningshavn og det får betydning for trafikken ind og ud af København på Strandvænget.
- Derfor er det vigtigt, at Vejdirektoratets tunnelarbejde giver så få gener som muligt for trafikanterne, der dagligt benytter Strandvænget, siger projektleder og ansvarlig for anlæg af Nordhavnstunnelen Silas Nørager.
Udover et lyssignal på den store vej, er parkeringsforholdene også ændret ved roklubberne.
Flytter både for at give plads til tunnel
Udover den forestående ombygning af krydset er Vejdirektoratet imidlertid også i gang med at etablere en midlertidig erstatningshavn i Færgehavn Nord.
Silas Nørager, projektlederVejdirektoratet etablerer netop nu en ny bådoptagekaj på nordsiden af Svaneknoppen, og samtidig er arbejdet med at rydde arealer i Nordhavn gået i gang, så der er plads til Nordhavnstunnelen.
Den skal rumme de cirka 600 både, der skal flytte fra Svanemøllehavnen for at give plads til tunnelbyggeriet.
- Vejdirektoratet etablerer netop nu en ny bådoptagekaj på nordsiden af Svaneknoppen, og samtidig er arbejdet med at rydde arealer i Nordhavn gået i gang, så der er plads til Nordhavnstunnelen, forklarer Silas Nørager.
Arbejdet forventes at pågå til august 2022. Dermed er vejombygningen afsluttet inden selve tunnelbyggeriet går i gang.
Konsekvenser for trafikanterne
Det meste af perioden med anlæg af lyskrydset vil trafikken blive afviklet i ét spor i hver retning. En løsning i lighed med den, som trafikanterne har oplevet hen over efterår 2021 og vinteren 2021/22.
Det er entreprenør Per Aarsleff A/S, der står for udførelsen af opgaven.