Annonce
Debat

Vejen til et CO2-neutralt København stopper ved Værnedamsvej

Det sender et forvirrende signal til sommerens turister og resten af omverdenen, når cykelbyen København, der bryster sig af at polere det grønne image, fravælger aktivt et grønt alternativ, skriver Kristian Agerbo fra Voi. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Debat: I denne uge kan Frederiksbergs borgere igen hoppe op på et elløbehjul og tage en klimaneutral køretur gennem kommunen.

Når de første borgere triller afsted, kan de nå ned til Værnedamsvej og få en kop kaffe på Granola, men så går turen altså ikke længere. Der er ingen offentlige parkeringszoner i Københavns brokvarterer og Indre By.

I Danmarks hovedstad forbyder et flertal af politikerne nemlig fortsat et grønt transportmiddel som løbehjulene. Mens andre byer som Aarhus, Oslo og Berlin bruger løbehjulene til at omstille bytrafikken fra sort til grøn, holder et flertal i København stædigt fast.

Annonce

Selv peger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) på opstartsproblemerne. Den kritik har jeg stor forståelse for, men vil også sige, at børnesygdommene fra 2019/20 for længst er løst. Det er der klare beviser for flere steder i landet, for eksempel i Frederiksberg Kommune, hvor man har omfavnet løbehjul ved at gøre det tilgængeligt under ordnede forhold.

På Frederiksberg er der blandet andet opsat stativer, som er særligt udviklet til løbehjulene, og samtidig er der tydelige markeringer på vejene, hvor løbehjulene må parkere. Med løsningerne tager Frederiksberg ansvar for både de indbyggere, der ønsker at benytte løbehjulene i byen, og de indbyggere, der bare gerne ser, at løbehjulene står ordentligt parkeret.

Børnesygdommene fra 2019/20 for længst er løst. Det er der klare beviser for flere steder i landet, for eksempel i Frederiksberg Kommune, hvor man har omfavnet løbehjul ved at gøre det tilgængeligt under ordnede forhold.

Kristian Agerbo, nordisk direktør for politik og byudvikling i løbehjulsfirmaet Voi

Mens vi sammen med andre kommuner har fundet gode løsninger, var svaret i København alligevel et forbud. Og det på trods af flere tilbud om finansiering af de nødvendige parkeringsstativer.

Det er i sig selv upraktisk og en gene for borgerne – og så sender det samtidig et forvirrende signal til sommerens turister og resten af omverdenen, når cykelbyen København, der bryster sig af at polere det grønne image, fravælger aktivt et grønt alternativ.

Vi står ved en skillevej i klimakampen, og København har allerede måttet udskyde sine klimadrømme om at blive blandt de første klimaneutrale byer. Her kan vores løbehjul gøre en forskel, og vi udbydere er klar til igen at gøre mikromobilitet til en naturlig del af livet i byerne, ligesom vi ser det på Frederiksberg og i flere andre byer i hele verden.

Det kræver blot, at vi får lov.

Annonce
Alarm 112

25-årig fanget som del af stort netværk: Falske betjente franarrede folk 6,2 millioner kroner

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skadedyr

Uhygiejniske skadedyr i Amager-boliger: - Den anden morgen lå der et på vores komfur. Det er lige ubehageligt nok

Mad og drikke

Populær restaurant lukker efter 7 år på Nørrebro: Nu kan du gøre et kup og købe deres ting

Byudvikling

Få unik mulighed for at være på tværs: Nu kan du udpege bygninger og redde dem fra nedrivning

Undergrundstoner

Hvad gemmer der sig mon hernede i bunkeren i Fælledparken? Snart kommer det op til overfladen

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

Flagskibsbutik

For første gang i Danmark: Nike åbner butik - se hvor her

Politikontrol

Kaos i skolegården: Så tog betjentene affære

Gratis badedyr

Så du den skøre tradition ved guldfesten i Parken? Nu kan du få dit eget badedyr med hjem helt gratis

Efterspil

Aggressive FCK-fans invaderede bane under guld-fest: Nu truer klubben med strenge sanktioner

Hylder boykot, men sælger stadig selv Ecco-sko: Nu trækker Niels Flemming Hansen sig som ordfører

Kæmpecykelsti

Kaos-krydset ved Dybbølsbro: Her er kommunens plan

Transporttid

Lodtrækning droppes i fordeling af elever på gymnasier

Flot fejl

Pinlig bommert: Kommunen fremhæver smarte hastighedstavler - men de har været slukket i 4 år, siger læserne

Annonce