Annonce
Debat

Vi beder inderligt politikerne genoverveje beslutningen

Lærerne på Skolen på la Cours Vej forsøger at råbe politikerne op i et desperat forsøg på ikke at skulle vinke farvel til den digitale undervisningsportal 'MinUddannelse'. Foto: Bo Børresen

Debat: Lærerne oplever endnu en gang undervisningen ramt af meningsløse kommunale besparelser.

Med skolereformen i 2014 blev der skåret kraftigt i lærernes forberedelsestid, hvorfor der nu skulle arbejdes mere effektivt.

'Min Uddannelse' kom til verden - en online digital undervisningsportal til erstatning af de analoge undervisningsmidler bøger, kladdehæfter og mapper. Det var et kæmpe skift for både lærere og elever.

Annonce

Det viste sig også ret hurtigt urealistisk at gennemføre konsekvent i de små klasser. Men i de større klasser tog lærerne samvittighedsfuldt opgaven på sig og afprøvede muligheder og begrænsninger.

Kan det virkelig være i undervisningsudvalgets interesse at ødelægge års arbejde af dygtige lærere for en mindre besparelses skyld?

Tone Høybye, på vegne af lærerne på Skolen på la Cours Vej

De næste otte år frem til i dag er der derfor blevet lagt dyrebar forberedelsestid i at udvikle og forfine undervisningsforløb på minuddannelse.dk., og i samarbejde med udviklerne er platformen langsomt blevet til den vigtige vidensbank og ressource, den var tænkt som fra begyndelsen.

Senest har den fået funktioner, der faciliterer samarbejdet internt mellem eleverne. Under corona-hjemsendelserne var dette en meget vigtig brik i at få undervisningen til at lykkes.

I den forgangne uge kom så beskeden fra kommunen om, at platformen nu lukkes og erstattes af noget andet. Vi reagerede på beskeden med vantro og forargelse. Hvordan kan man tage en sådan beslutning?

Ved politikerne, hvad de gør? Ved de, hvor meget viden, der går tabt? Ved de, hvor stort et arbejde der ligger bag, og hvor meget vi endnu en gang oplever at blive kørt over af, hvad der opleves som en vanvittig beslutning?

Som lærere må vi sige, at det er dybt demotiverende at se ind i den forringelse som skolevæsnet på Frederiksberg nu står over for. Kan det virkelig være i undervisningsudvalgets interesse at ødelægge års arbejde af dygtige lærere for en mindre besparelses skyld?

Vi beder inderligt politikerne genoverveje beslutningen, som i sidste ende kun har én taber: eleverne.


Svar fra Ruben Kidde (R), formand for undervisningsudvalget:

Det er korrekt, som lærerne på Skolen på la Cours Vej fortæller, at der er truffet en beslutning om at lukke læringsplatformen 'MinUddannelse' og overgå til en anden læringsplatform.

Ligeledes er det korrekt, at beslutningen betyder, at kommunens økonomi på it-området forbedres. Dog er der ikke tale om en politisk beslutning, men derimod en forvaltningsbeslutning, hvor kommunens skolechef har kompetencen.

Som udvalgsformand har jeg forhørt mig om beslutningsprocessen. Det er en beslutning, som er truffet på baggrund af såvel analyser af forskellige læringsplatforme, på baggrund af erfaringer fra andre kommuner samt på baggrund af dialoger med skolens parter på Frederiksberg.

Jeg anerkender dermed til fulde lærernes frustration.

Ruben Kidde (R), formand for undervisningsudvalget

Her skal blandt andet nævnes, at kommunes programudvalg står bag beslutningen. I programudvalget deltager repræsentanter fra forvaltningen samt fra kommunes skoler ved ledelse, it-supportere og lærere.

I en tid med generelt stigende udgifter til it er det særlig væsentligt, at pengene bruges så effektivt som muligt og med størst gavn for eleverne. Beslutningen er dermed truffet ud fra at skabe størst mulig værdi for eleverne.

At skifte fra et system til et andet er bøvlet og besværligt. Der er for eksempel data, der manuelt skal flyttes, så de ikke går tabt. Jeg anerkender dermed til fulde lærernes frustration.

I arbejdet med at overgå fra 'MinUddannelse' til en ny læringsplatform vil forvaltningen understøtte processen og have særligt fokus på de skoler og de lærere, som har størst udfordringer. Det håber jeg, kan hjælpe lærerne på Skolen på la Cours Vej.

Annonce
Alarm 112

25-årig fanget som del af stort netværk: Falske betjente franarrede folk 6,2 millioner kroner

Annonce
Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
København

Brandvæsnet kæmpede mod brand på Tranevej

København

Vi har mistet en ægte københavnerdreng: Sidney Lee død kun 43 år gammel

Alarm 112

28-årig anholdt og sigtet for drabsforsøg i København

112

Fire millioner kroner muret inde i kældervæg på Frederiksberg: Tre mænd dømt for omfattende kokainhandel

Nogle shopper Bitcoins til spotpris, mens andre ser starten på enden: Derfor er der kaos i kryptoverdenen

lommetyveri

Drenge på tyvetogt: Snød mor til to - og forsøgte at stjæle fra 92-årig

112

Efter vold på Amager-hotel: 28-årig er nu død

Ungeliv

- Til sidst blev vi truet med voldtægt og kniv: Teenagepige fortæller om det utrygge natteliv

UNDERVERDEN

Dar Salim flytter ind i hårdkogt miljø med udsigt fra skrantende højhus

Tre grunde til at Erdogan spærrer vejen til Nato for Sverige og Finland

Lagt i håndjern

Venner ville bare spille fodbold: Men så stormede civilbetjente ud af bilerne og smed dem i håndjern

København

Demokrati eller Distortion: Københavns Kommune aflyser Distortion på Rådhuspladsen og flytter folkefesten væk fra valgsted

Alarm 112

Mand i kritisk tilstand efter togpåkørsel ved Dybbølsbro Station

Annonce