Annonce
Byliv

Vi har fundet Københavns ukendte kunstner: Jeg elsker at få folk til at smile

Lars Peter Frandsen, gadekunstner. Foto: Jens Mouvielle
Rundt omkring i København findes små finurlige kunstværker malet på fliserne. Folk har undret sig og efterlyst kunstneren bag, nu kan KøbenhavnLIV løfte sløret.

Flere har undret sig over, hvem der er kunstneren bag de små finurlige tegninger, der bugter sig rundt på fliserne i København.

KøbenhavnLIV har undersøgt sagen, og kan nu løfte sløret for, at den ukendte kunstner hedder Lars Peter Frandsen. Han bliver også kaldt for ‘Guttermand’, og han laver sine kunstværker, når han sælger sine Hus Forbi-aviser rundt omkring i Valby, Vesterbro, Frederiksberg og Nørrebro.

Han begyndte først at lave de fine værker for to år siden, og det er der en ganske særlig årsag til.

Annonce

Elsker at sprede godt humør

- Det kan godt være lidt kedsommeligt at sælge aviser, og man kan godt gå lidt i stå på en eller anden måde. Jeg er meget kreativt anlagt, jeg skal bruge mine hænder, så mine tegninger blev en måde, jeg kunne holde mig selv i gang på, siger Lars Peter Frandsen.

Ret hurtigt efter, Lars havde lavet sine første små kunstværker, kom en borger hen til ham og fortalte, at de havde fået stor opmærksomhed på Facebook.

- Ret hurtigt efter min første tegning, kom der en mand hen til mig og spurgte, om jeg var klar over, at jeg var kommet på Facebook, og at folk skrev, at jeg havde givet dem et smil med på vejen. Derfor besluttede jeg mig at fortsætte, for det er min helt store passion: Jeg elsker at få folk til at smile, siger Lars Peter Frandsen.

Lars Peter Frandsen tegner finurlige blomster og søde hilsner på fliserne foran dagligvarebutikker i København. Foto: Jens Mouvielle

Det positive tilkendegivelser fra folk betyder meget for Lars, og det er dét, der holder ham i gang også på de kolde dage, hvor det ikke nødvendigvis er en fornøjelse at lave selve værket.

- Det giver mig en glæde at vide, at jeg gør folk glade. Det er mit drive. Det er en af de vigtigste ting i min tilværelse, særligt efter jeg blev syg med KOL. Jeg har ligesom kogt mit mål ned til det vigtigste, og når alt kommer til alt, så handler det om at have det godt og have glæde, siger Lars.

Annonce

Graffiti og tags

Rundt omkring i København ser man ofte graffiti og tags, og mens nogle opfatter det som gadekunst ser andre det som hærværk.

Selv har Lars været meget opmærksom på, at hans små værker skal opfattes som det første og ikke som det sidste.


Det giver mig en glæde at vide, at jeg gør folk glade. Det er mit drive. Det er en af de vigtigste ting i min tilværelse, særligt efter jeg blev syg med KOL.

Lars Peter Frandsen


Derfor er kunstværkerne ikke permanente, de går væk, når regnen sætter ind. Desuden har han været meget opmærksom på, at han ikke ville lave tags, men i stedet lave noget, som folk ville smile af. Derfor er det ofte blomster, man ser i hans kreationer.

- Jeg ved faktisk ikke helt, hvorfor det lige blev blomster i første omgang, men det er noget, der gør folk glade, så derfor holder jeg fast i det, siger Lars og sender et af sine mest brugte sætninger afsted, da en ung mand kommer forbi:

- God dag til dig, Guttermand.

Lars Peter Frandsens kunstværker findes her:

  • Valby: Netto ved Valby Station, området mellem Rema 100 og Netto på Pakkerivej og Lidl ved Sjælør Bouldevard
  • Vesterbro: Gasværksvej ned mod Halmtorvet
  • Nørrebro: Netto på hjørnet af HC Ørstedsvej og Åboulevarden
  • Frederiksberg: Rema 100 ved Forum Station
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce