Annonce
Debat

Vi skal komme den hårde tone til livs, frem for at acceptere dens eksistens

- Hr. Borgmester Simon Aggesen var ikke tilstrækkelig bevidst om hvilken socialkonstruktivisme han under kommunalbestyrelsens 1. behandling af budgettet, talte sig ind i, skriver Socialdemokratiets Christina Sylvest Noer i dette indlæg om den politiske debattone. Privatfoto.

Debat: Vi politikere, vi vil det samme, men bare på hver vores måde. Desværre oplever jeg i stigende grad, at kommunalpolitikken, og hertil de politiske debatter, har en hastigt voksende skyggeside. En skyggeside, der kan ses og opleves i onlinedebatterne såvel som i byrådsalen og det er en skygge, som kastes fra begge fløje, den blå såvel som den røde.

I skyggen, af drømmene og visionerne for vores by, der hersker en til tider hård og ufin tone, da det desværre ikke er alle der ynder at tilgå debatterne, som Bo Børresen forleden skrev at Hannibal Hildorf gør det.

En kommentar som denne frembringer associationer til et patriarkalsk samfund og understreger samtidigt, hvor vigtigt det er, at vi alle husker at kalibrere vort sproglige kompas

Christina Sylvest Noer

Jeg tror derfor de fleste af vores lokalpolitikere, har etableret et vidst lag teflon, for at håndtere netop denne tone. Jeg mener dog, at vi skal komme den hårde tone til livs, frem for at acceptere dens eksistens. Vi ved at ord sætter spor. De spreder sig som ringe i vandet og derfor finder jeg det nu nødvendigt at råbe vagt i gevær.

Annonce

For er det utænkeligt, at netop denne tone afholder nogen for til tilgå debatterne og vanskeliggøre det politiske samarbejde? Vi har alle et ansvar for at opretholde en god og sober tone og det er vigtigt, at vi alle er vores ansvar bevidst, høj som lav – fra politiker in spe, til den siddende borgmester. Jeg mener derfor ikke, at Hr. Borgmester Simon Aggesen var tilstrækkelig bevidst om hvilken socialkonstruktivisme han under kommunalbestyrelsens 1. behandling af budgettet, talte sig ind i.

Her fandt han det nødvendigt at kommentere på Fru Mette Brams (Å) ordførertale, med ordene ”Fru Mette Bram er åbenbart i sit frustreret hjørne hertil aften?”. En kommentar som denne frembringer associationer til et patriarkalsk samfund og understreger samtidigt, hvor vigtigt det er, at vi alle husker at kalibrere vort sproglige kompas. Således at vi bevarer en ordentlig tone, hvad end om vi debatterer på nettet, ved runde borde ude i kommunen eller i Rådmandsalen.

Annonce
Bydel

Usædvanligt opråb: Kom og parkér jeres cykler her

København

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

Tine og Carsten genåbner ikonisk kulturperle: - Det ville jo være synd, hvis der kom en cykelhandler i stedet

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

byliv

Ny hæder til København: Kåret som verdens sikreste by

Byliv

Folkefest på alléen: Årets teaterflise er lagt

Byudvikling

Så er den gal igen: Søjler i skandalebyggeri lever ikke op til brandkrav

Debat

Send ungerne på plejehjem

Københavns fremtid

KøbenhavnLIV inviterer til live-debat 50 dage før kommunalvalget

Byliv

Ikoniske Café Rosenhaven lukkes efter hård kamp: Det gør ondt at sige farvel

Byudvikling

Det er nu eller aldrig: Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Annonce