Annonce
Kaffetid

Vietnamesisk kaffebar er åbnet på Enghavevej: -Vesterbroerne er klar til at prøve noget nyt

Den vietnamesiske kaffe serveres ofte kold. Den brygges først direkte i en kop med kondenseret mælk, og derefter hældes det over et glas med isterninger. Det smager lidt af islatte med sirup. Prisen for sådan en kop kaffe er 45 kroner. Foto: Julie Fristed Hansen
Lige før jul slog 28-årige Minh Lai Huynh dørene op til sin vietnamesisk kaffebar på Enghavevej. Her kan man smage den vietnamesiske kaffe, som brygges på helt en særlig måde, og som består af kaffe, kondenseret mælk og eventuelt isterninger.

Du kender helt sikkert kaffeklassikerne cappuccino og cafe latte, som servers i alle byens kaffebarer. Det kan være, at du har hørt om - måske endda smagt- den helt specielle indonesiske luwak kaffe, hvor kaffebønnen har været gennem tarmen på den katteagtige gnaver luwakken?

Men kender du til vietnamesisk kaffe, som brygges af robustabønner direkte i en lille kop og blandes med kondenseret mælk for til sidst at få den serveret kold?

Om du kender til det eller ej, så skal du ikke hele vejen til Vietnam for at smage den og få den fulde oplevelse af vietnamesisk kaffe. 28-årige Minh Lai Huynh, som har rødder i Vietnam, men er født og opvokset i Danmark har nemlig lige åbnet en kaffebar, Nón Lá Coffee, med et twist af Vietnam på Enghavevej 16A.

Annonce

- Jeg synes, at der manglede en vietnamesisk kaffebar i København, hvor kaffen serveres som den ville blive i Vietnam. Det er en oplevelse i sig selv at få serveret en vietnamesisk kaffe, hvor den laves og brygger lige foran en, siger Minh Lai Huynh, da vi besøger ham i den nyåbnede kaffebar, hvor vietnamesisk musik spiller blidt i højtalerne, og der hænger billeder fra Vietnam og de asiatiske rishatte, nón lá, på væggene.

- Jeg føler, at vesterbroerne er klar på at prøve noget lidt nyt og anderledes som vietnamesisk kaffe. Vesterbro er også mit favoritsted i København, så det skulle bare være her, at jeg åbnede, siger han.

Der er jo mange kaffebarer i København og på Vesterbro, så hvis jeg skal have en chance for at overleve, skal jeg også lave noget andet og noget ekstraordinært, og det er vietnamesisk kaffe,

Minh Lai Huynh

Mange kaffebarer og dårlig timing

Kaffebarer er der mange af på Vesterbro, men Minh Lai Huynh håber, at hans vietnamesiske kaffe gør, at hans kaffebar skiller sig lidt ud fra de øvrige og ender med at blive et hit hos kunderne.

- Der er jo mange kaffebarer i København og på Vesterbro, så hvis jeg skal have en chance for at overleve, skal jeg også lave noget andet og noget ekstraordinært, og det er vietnamesisk kaffe, siger han og fortæller, at han trods åbning lige før jul og midt i mange coronarestriktioner er blevet taget rigtig godt imod.

- Dem, der har været har forbi, har været rigtig positive over kaffen. Men det er ingen hemmelighed, at det har været en rigtig hård start - det forventede jeg også, at det ville være, men jul og corona har ikke gjort det nemmere.

Den vietnamesiske kaffe består af kaffe brygget på robustabønner og tilsat kondenseret mælk og eventuelt isterninger. På grund af den kondenserede mælk er kaffen sød og minder lidt om en islatte. Den koster 45 kroner. Foto: My Phung Huynh
I kaffebaren er der vietnamesisk stemning. Foto: My Phung Huynh

Planen var rigtig, at Nón Lá Coffee skulle været åbnet tilbage i august, men problemer med levering af varer og en udskydelse af lokaleovertagelsen skubbede det hele til slutningen af december.

Foruden vietnamesisk kaffe serveres også velkendte kopper kaffe. Derudover er der også lidt til at stille sulten i form af den vietnamesiske sandwich bánh mì og paninis.

Annonce
sygeplejerske

For 20 år siden forlod Ulla jobbet som sygeplejerske: Nu får presset på hospitalerne hende til at vende tilbage

Det sker

Forkæl dine smagsløg: Otilie´s inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Trods stigende smitte blandt pædagoger: Jeg er ikke bekymret for børnenes udvikling, siger institutionsleder

112

Har stadig ikke lært lektien: Lovbrud kostede 25.000 kroner

København

Corona i de københavnske daginstitutioner: Psykolog frygter for børnene på lang sigt

Coronasmitte

Stejl smittekurve rammer daginstitutioner: - Der bliver trukket hårde veksler på vores raske personale

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

HISTORISK

Hanne har studeret lokummer i København: - Du kan let se forskel på, om det er rige eller fattige, der har skidt

Byliv

Store byggeprojekter på vej ved havnefronten: Den største nyhed skal findes på Fisketorvets parkeringstag

Det sker

Hjemmelavet kage, gårdmælk og familiestemning: Otilie's inviterer på kaffe og kage

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Annonce