Annonce
Byliv

Vigtigt tilbud til byens udsatte er reddet fra nedlukning: Jeg er så glad og lettet

Facaden på Ottilia på Kirsten Walthers Vej 6. Foto: PR
Et enigt socialudvalg har besluttet at finansiere en række bevillingsudløb på socialområdet i Københavns Kommune. Det har betydet, at aktivitets- og samværstilbuddet Ottilia i Valby, der ellers var i fare at lukke, kan fortsætte deres gode arbejde.

Aktivitets- og samværstilbuddet Ottilia har fået 2,6 millioner kroner årligt i varige midler fra et enigt socialudvalg. Det betyder, at indsatsen, der ellers var lukningstruet, nu kan fortsætte på ubestemt tid.

Den nyhed kom som en glædelig overraskelse for tilbudsleder Rikke Jannerup, der ikke havde forventet, at støtten til deres gode tilbud ville være af varige midler. Det giver Ottilia nogle helt nye muligheder og skaber tryghed for både personale og de ca. 25 daglige brugere.

- Jeg er så glad og lettet. Jeg havde slet ikke regnet med, at vi ville blive støttet i det omfang, og det betyder, at vi nu kan planlægge langsigtede tiltag for, hvordan vi bedst muligt hjælper de borgere som kommer her, der står i en svær situation, siger Rikke Jannerup.

Annonce

Ottilia er et sted som har fokus på at hjælpe sårbare mennesker videre i deres liv. Ottilia tilbyder både kursusforløb såsom selvværdsgrupper og søvngrupper. Dette kombineres med kreative aktiviteter såsom keramik, design og syning.

Usikkerheden er væk

Rikke Jannerup fortæller, at de stod i en situation, hvor de gode tiltag var i fare for at lukke sammen med Ottilia, hvis ikke der var fundet flere midler.

- Vi var i en situation, hvor vi kunne risikere nedlukning, og den her usikkerhed gør noget ved stemningen hos både medarbejdere og brugere. Det sidste vores gruppe borgere har brug for er usikkerhed, så derfor er det helt fantastisk, vi nu er sikret på den lange bane, lyder det fra Rikke Jannerup.


Vi var i en situation, hvor vi kunne risikere nedlukning, og den her usikkerhed gør noget ved stemningen hos både medarbejdere og brugere. Det sidste vores gruppe borgere har brug for er usikkerhed, så derfor er det helt fantastisk, vi nu er sikret på den lange bane.

Rikke Jannerup, tilbudsleder


Også socialborgmester Mia Nyegaard glæder sig over, at Ottilias arbejde kan fortsætte, men også at den samlede aftale betyder, at der er fundet i alt 20,9 millioner kroner til at gøre midlertidige indsatser på tværs af København varige.

- Det glæder mig, at vi i år har fundet penge til at gøre en række tilskud til vigtige sociale indsatser i København permanente. Det betyder, at udvalget nu har hjulpet Ottilia og de andre tilbud af med en væsentlig del af den usikkerhed, der omgiver finansieringen af sociale tilbud. De kan nu koncentrere sig om det, de er sat i verden for, nemlig at hjælpe de mest udsatte og sårbare københavnerne, siger socialborgmester Mia Nyegaard (RV).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce