Annonce
Bølgen blå

Sæsonen er alt for kort: Københavnerne skal have større glæde af havnebadene

Ved seneste budgetforlig blev der afsat penge til en projektering af et nyt havnebad ved Fisketorvet, det det efterhånden er godt slidt. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sæsonen for havnebadene er alt for korte, mener De Konservative, der vil forlænge åbningsperioden.

Havnebadene skal holde mere åbent, så københavnerne får mere glæde af dem, hvis det står til De Konservative. Partiets medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, Karina Bergmann, foreslår nemlig, at havnebadene ved Fisketorvet, Islands Brygge og Sluseholmen får en længere sæson.

- Sæsonen for de havnebade, vi har, er alt for korte. Det drejer sig i virkeligheden kun om ganske få måneder. Det er blevet populært at vinterbade og efterårsbade, og der er mange, der nyder at bade hele året rundt, siger Karina Bergmann.

Som det er nu, er havnebadene åbne tre måneder om året fra 1. juni til 31. august, og det, mener Karina Bergmann, altså er alt for lidt. Derfor vil hun have udvidet sæsonen med en måned, så den forlænges til 30. september.

Annonce

- Mange svømmehaller har været lukket ned under corona, og nogle har fundet ud af, at de har et renoveringsbehov og må lukke ned i perioder. Så vi har mangel på svømmefaciliteter i byen, så lad os da åbne nogle af dem, vi har udenfor, siger Karina Bergmann.

Forslaget er på dagsordenen i Kultur- og Fritidsudvalget tirsdag, og her får det opbakning af et af udvalgets nye medlemmer. Niels Peder Ravn fra Nye Borgerlige mener nemlig, det er en fremragende idé:

- Karina har fuldstændig ret i, at sommeren slutter ikke nødvendigvis, når havnebadene lukker. Når vi nu har de skønne havnebade, så lad da for guds skyld folk bruge dem så meget og så længe som overhovedet muligt.

Badning hele året

Det er ikke første gang, emnet er på dagsordenen. Det var det allerede sidste sommer, men forslaget kunne ikke nå at blive færdigbehandlet, før det var for sent i sæsonen.


Det er billigt sluppet for en hulens masse mere livskvalitet for en fandens masse borgere

Niels Peder Ravn

Derfor bringer Karina Bergmann forslaget på bordet på årets først møde i udvalget, så det kan sættes i værk i indeværende sæson, hvis forslaget bliver vedtaget.

Kultur- og Fritidsforvaltningen er kommet med en beregning på, hvad det vil koste at holde de tre havnebade åbne en måned længere, og her lyder regningen på 640.000 kroner.

- Det er billigt sluppet for en hulens masse mere livskvalitet for en fandens masse borgere, siger Niels Peder Ravn.

Egentlig ønsker Karina Bergmann, at københavnerne skal kunne hoppe i havet hele året rundt, derfor bringer hun helårsåbning af havnebadene med ind i budgetforhandlingerne, der finder sted senere på året.

VesterbroLIV har kontaktet medlemmer fra Enhedslisten og Socialdemokratiet, der oplyste, at de endnu ikke har taget stilling til forslaget, da de først skal vende det med deres grupper.

Annonce
København

16-årig forbrændt efter ildspåsættelse af spritdispenser

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HISTORISK

Hanne har studeret lokummer i København: - Du kan let se forskel på, om det er rige eller fattige, der har skidt

Søerne

Derfor bygger de en bro i Sortedams Sø

Historisk

Søen ved landsbyen: Københavnernes vandforsyning gennem 500 år

Månedens Buket

Hvis du kender typen, skal du ikke holde dig tilbage

23-årige Lotte skal forsvare, at hun bliver boende i provinsen: - Folk har nærmest ondt af mig, fordi jeg ikke bor i byen

Portræt

Pelle blev afhængig af heroin som 25-årig og bor nu i en lillebitte lejlighed i Nordvest: Drømmer om at køre sydpå

Oversvømmelser

Enormt underjordisk byggeri skal sikre byen mod oversvømmelse: Danmarks største tunnel kan rumme vand svarende til 15 gange Rundetårn

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Alarm 112

Politiet leder efter spinkel mand med kort skæg efter knivstik

27-årig nordjyde skrev et 150 sider langt manifest og kaldte sine planer om et massemord for hævnens dag

Chok

Teglværket skal forlade Sydhavnen: Vi finder ikke sådan et sted igen

Byliv

Store byggeprojekter på vej ved havnefronten: Den største nyhed skal findes på Fisketorvets parkeringstag

Byggeri

Stort byggeprojekt nedlægger 62 parkeringspladser: - Det bliver et trafikalt kaos

Annonce