Annonce
Debat

Vil politikerne spille bold med os eller idrætten generelt?

Ajax København efterspørger bedre idrætsfaciliteter. Her er klubben i en tidligere kamp på hjemmebane i Bavnehøjhallen. Arkivfoto: Christian Grundtvig

Vi har så mange gode afleveringer i Ajax København – men er der nogen der vil gribe dem?

I den seneste opdatering af Facilitetsdatabasen fra Idrættens Analyseinstitut, der viser antallet af idrætsfaciliteter pr. indbygger i de danske kommuner, skal vi langt ned på listen for at finde Københavns Kommune – faktisk helt ned i bunden!

På plads nr. 98, ud af 98 mulige, finder vi Københavns Kommune. Selv med en fordobling af alle idrætsfaciliteter i København, ville vi kun rykke en enkelt plads op i tabellen.

Annonce

Naturligvis hører det med, at Københavns Kommune har landets største indbyggertal. Men at vi er landets største kommune, kan vel ikke retfærdiggøre, at vores muligheder for at dyrke organiseret foreningsidræt er væsentligt ringere end i resten af landet?

Kunne der være nogen, der var interesserede i for alvor at sætte idrætten, udvidelse heraf og den dertilhørende folkesundhed på dagsordenen?

Flemming Thomsen, formand for Ajax København

Vi ved, at en fordobling af idrætsfaciliteter er et kæmpe stort projekt, og at det ikke kan gøres natten over. Men tallene taler deres tydelige sprog, og skal kommunen kunne tilbyde så mange børn, unge, voksne eller seniorer et tilbud om struktureret idræt eller motion, skal der ske en ændring i måden kommunen prioriterer på.

Mange børn og unge må i dag stå på ventelister for at kunne blive en del af idrætsfællesskaber.
Hvert år vokser København gevaldigt i indbyggertal, hvorfor ventelisterne kun bliver længere. Men der bliver stadig ikke allokeret nok midler til udvidelsen af kultur- og idrætstilbud.

Ligeledes har vi af og til svært ved at finde tid i kommunens forskellige idrætsfaciliter, fordi de også benyttes af foreninger, der har hjemme uden for Københavns Kommune. Så er det i særdeleshed op ad bakke for os, når andre interessenter tilsyneladende også har adgang til de i forvejen svært tilgængelige faciliteter. Det er der ikke meget fairplay over.

Vi vil så gerne idrætten i København, i særdeleshed håndbold, basketball og e-sport. Men vi kan ikke opretholde de gode tilbud, så længe vi ikke har den fornødne pladskapacitet. Vi har derfor brug for folk med beslutningskompetencerne det rette sted, der ligesom os gerne vil idrætslivet i Københavns Kommune.

Der er vistnok også kommunalvalg inden forfærdeligt længe – kunne der være nogen, der var interesserede i for alvor at sætte idrætten, udvidelse heraf og den dertilhørende folkesundhed på dagsordenen?

I så fald, vil vi gerne være med til at sætte skub i en udvikling der gavner hele det københavnske idræts- og foreningsliv.

Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Det sker

Julen nærmer sig, og Nørrebro Bryghus inviterer: Skillemadinkadu ikke med?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Offentlige midler

Nye beskyldninger: Borgmester brugte kommunens medarbejdere til at reklamere for sit parti

LOTTERI

Lynetteholm: Borgere bliver udtrukket via Danmarks Statistik

ny statue?

Kunster bag kontroversielt forslag om statue med nøgen, gravid ved kirke: Jeg føler, tiden er moden

Gik helt galt

17-årig satte cykel til salg: Kort tid efter bankede politiet på hans dør

Byens Bedste LIV

Michelin-restaurant gentager kæmpe succes: Langer særlige sandwiches ud gennem kældervinduet

København

Cecilie havde tømmermænd: Efterlyste redningsmand på Facebook

Miljø

Længe ventet grønt initiativ: Nu er der strøm på Oslobåden

skattestigninger?

Næsten hver anden borger på Frederiksberg: Skatten skal holdes i ro

PREMIERE

Tivoli Varietéen i Glassalen vender tilbage: Ingen forestillinger bliver ens

Trafik

SF vil lukke 100 gader for gennemkørende trafik

hjemløshed

Hjemløse skal i egen bolig i stedet for på herberger: Socialdemokratiet i København hilser dagens udspil fra regeringen om hjemløshed velkommen

112

Parkeringsfrustrationer når nye højder: Ødelægger flere biler på Helsingborggade

Alarm 112

Person er blevet stukket med kniv til fest

Annonce