Annonce
MILJØ

Villaejere skal sortere affald i tre beholdere

Der er lagt op til en etapevis udrulning for de enkelte boligtyper i Dragør. Dertil kommer, at der vil være et særligt fokus på forholdene i Dragørs gamle by. Foto: Jan Jeppesen.
I 2022 vil borgerne i Dragør få en ny opgave, når de sorterer deres affald. Ved villaerne skal tre affaldsbeholdere sikre, at borgerne fordeler mad- og restaffald, papir og pap, plast, metal og mad- og drikkekartoner.

Dragørs borgere skal holde tungen lige i munden og have et godt overblik, når de til næste år skal fordele husholdningens affald. For at mindske den mængde affald, der bliver afbrændt, og i stedet øge den mængde affald, der bliver genanvendt, skal affald sorteres på hjemmeadressen.

Dragør har valgt en løsning med tre affaldsbeholdere, når det angår almindelige villaer: En todelt beholder til madaffald og restaffald. En beholder til en blandet affald af pap og papir og En beholder til en blandet affald af plast, metal og mad- og drikkekartoner.

Dertil vil husstanden også modtage en beholder til farligt affald, mens den eksisterende ordning, hvor der bliver afleveret glas i kuber, fortsætter som hidtil.

Annonce

For etageejendomme, rækkehuse og tæt-lav bebyggelse, vil affaldsordningen naturligvis blive tilpasset disse boligtyper.

Kravet om affaldssortering gælder også erhvervslivet og offentlige institutioner for så vidt angår deres husholdningsaffald.

Udrulning i 2022

Den nye affaldsordning vil blive rullet ud i løbet af 2022. Planlægning og forberedelse information, sorteringsvejledninger og den praktiske omdeling af beholdere sker hen over dette efteråret.

Der er lagt op til en etapevis udrulning for de enkelte boligtyper. Dertil kommer, at der vil være et særligt fokus på forholdene i Dragørs gamle by.

I efteråret vil interesserede borgerne få mulighed for at se og røre de nye affaldsbeholdere, ligesom kommunen informere om for eksempel placering og adgangskrav, så affaldet kan hentes af renovationsarbejdere på en forsvarlig måde.

National klimaplan

I den nationale klimaplan står blandt andet: 'Indsamlingen af danskernes affald strømlines og øges ved at indføre krav til kommunerne om ens indsamling af 10 forskellige slags affald: Mad-, papir-, pap-, metal-, glas-, plast-, tekstilaffald samt drikke- og fødevarekartoner, restaffald og farligt affald. Indsamlingen af affaldet skal foregå husstandsnært, men tage hensyn til forskellige boligtyper, herunder gennem mulighed for kombineret indsamling, så nogle typer affald kan indsamles sammen.

Miljøstyrelsen har siden meldt ud, at indsamling af tekstilaffald fra husholdninger er udskudt til tidligst den 1. juli 2023.Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Det sker

Kunstudstilling i Amager centret: `Way out of function`

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Og det er gratis at deltage

Øl til en 10'er og politikerbanko: KøbenhavnLIV inviterer til fredagsbar

Det sker

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Støj

Eva-Sabrina er træt af larmende fejemaskiner tidligt om morgenen: - Det slider på mig

Byliv

Vedat laver telefoner og giver dem væk gratis: Ingen børn skal opleve det samme som jeg gjorde

BUTIKSLIV

De var ved at dreje nøglen om: Nu fejrer legendarisk tegneseriebutik rund fødselsdag med fest i to dage

S-politik?

Brugte kommunale medarbejdere til S-politik: Skarp kritik af overborgmesteren

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Debat

El-løbehjul er farlige og ikke grøn transport

debat

Kommunen er for kompliceret, når selv borgmesteren er forvirret

Forurening

Massivt fund af kræftfremkaldende stof vækker bekymring: Findes PFOS også i København?

Byens Bedste LIV

RUST ryster rustet af sig og genåbner med ny energi

Retssag

Læk om pensionssager fra Frederiksberg Kommune skal for Højesteret

DEBAT

I vores by skal ingen føle sig tvunget til ørepropper

Annonce