Annonce
Vin på boulevarden

Vinen flyder på Sønder Boulevard: Gør det kun af kærlighed til vin og Vesterbro

Der er prøvesmagning hver dag for at give lidt hverdagsluksus til Vesterbro. Foto: René Mølskov
På Sønder Boulevard er fem venner gået sammen om at åbne Rebel Vin, der byder på daglige smagsprøver, og det de selv kalder 'Vin uden dresscode'. Ingen af dem kvitter jobbet, men i stedet håber de at give masser af både vin og kærlighed til Vesterbro.

Der er fyldt godt op på vinreolerne i kælderlokalerne på Sønder Boulevard 87. Lige over for hjørnet Ny Carlsberg Vej og bare fire vin-spyt fra Absalon. Alligevel er samtlige vine nøje udvalgt og de fem ejere er enige om kun at vælge vin, de selv kan lide.

- Vi er fem venner, der har en fælles passion for vin, som vi gerne vil dele med Vesterbro. Udgangspunktet er, at vi alle kan lide den vin, vi har på hylderne og at vi gerne vil dele passionen og vinen med Vesterbro, siger  Stine Skouborg, der er en af de fem ejere af den nyåbnede Rebel Vin.

De overtog nøglerne i slutningen af sidste år og fra januar begyndte arbejdet med at gøre butikken klar.

Annonce

- Vi brugte i hvert fald januar og februar på at finde ud af, hvad det er for en rød tråd, vi gerne vil have. Og så handlede det derefter om at få købt al det vin, vi selv gerne vil have, og som vi gerne vil give videre til andre, ind i butikken, siger Stine Skouborg.

Kampen for hverdags-luksus

Robert Eggers er medejer af Rebel Vin og tager helhjertet imod endnu en kunde tidlig fredag eftermiddag, mens han fortæller, at de allesammen er gået ind i projektet med hjertet først.

Det er klart en fordel, at vi ved, vi ikke er her for at tjene penge. Det handler om at give noget videre.

Robert Eggers, en af fem ejere af Rebel Vin

- Vi er jo en hobby-virksomhed, hvor vi allesammen har et arbejde ved siden af. Derfor har vi kun åben fra torsdag til søndag. Vi arbejder alle sammen inden for service på den ene eller anden måde, og ville rigtig gerne finde lidt tilbage til det, man har med specialforretningen, med åbenhed, viden og gavmildhed omkring det, man laver, siger Robert Eggers og fortsætter:

- Vi prøver at skabe det liv, som specialforretninger har gjort meget førhen, og der er det klart en fordel, at vi ved, vi ikke er her for at tjene penge. Det handler om at give noget videre.

Annonce

Hver dag er vin-dag

Der er prøvesmagning hver dag i Rebel Vin, og det er en del af konceptet, at Rebel Vin først og fremmest skal gøre området en tjeneste ved at åbne. Det skal skabe liv, hygge og ikke mindst hverdags-luksus. Man kan altid komme forbi og smage et glas vin. Hver dag er der en ny flaske på smagning.


- Vi arbejder med et tema om hverdags-luksus, fordi vi le

Robert Eggers serverer et glas og taler med en kunde. De fem ejere har kastet sig over Rebel Vin for at give Vesterbroerne oplevelsen af en specialforretning. Foto: René Mølskov

ver i et samfund, hvor man nemt glemmer at nyde lidt luksus i hverdagen. Det er helt ok, at 80 procent af din dag går med at planlægge, handle og praktiske gøremål. Men hvis du så bare har lige 10 eller 20 procent til at indføre lidt hverdags-luksus, bliver det så meget bedre.

Der er mange andre vinhandlere på Vesterbro, og Rebel Vin forsøger at skille sig ud ved udelukkende at have et udvalg af konventionelle vine.

Annonce

Hygge på Boulevarden

Der er rig mulighed for at tage hyggen med ud på Boulevarden og på stykket, hvor Rebel Vin ligger er der da også normalt lidt mere stille. De ligger på den modsatte side af Absalon i forhold til Kihoskh, Volatil og den nyåbnede OliOli.

Hos Rebel Vin håber man at bidrage til et mere rigt boulevard-liv og har derfor investeret i genbrugs-glas, tæpper, snacks og udestole, man kan låne. På den måde håber de, at endnu flere vil nyde en glas eftermiddagsvin i fællesskab.

Robert Eggers og Stine Skouborg taler med en kunde i Rebel Vin. Der er prøvesmagning hver dag for at give lidt hverdagsluksus til Vesterbro. Foto: René Mølskov

- Vi håber at give rigtig meget tilbage til området og har sørget for, at der er alt, hvad man har brug for, hvis man skal nyde et glas vin på Boulevarden, siger Robert Eggers.

Annonce
Alarm 112

25-årig fanget som del af stort netværk: Falske betjente franarrede folk 6,2 millioner kroner

Annonce
Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
København

Vi har mistet en ægte københavnerdreng: Sidney Lee død kun 43 år gammel

lommetyveri

Drenge på tyvetogt: Snød mor til to - og forsøgte at stjæle fra 92-årig

Alarm 112

28-årig anholdt og sigtet for drabsforsøg i København

112

Fire millioner kroner muret inde i kældervæg på Frederiksberg: Tre mænd dømt for omfattende kokainhandel

Nogle shopper Bitcoins til spotpris, mens andre ser starten på enden: Derfor er der kaos i kryptoverdenen

112

Efter vold på Amager-hotel: 28-årig er nu død

UNDERVERDEN

Dar Salim flytter ind i hårdkogt miljø med udsigt fra skrantende højhus

Ungeliv

- Til sidst blev vi truet med voldtægt og kniv: Teenagepige fortæller om det utrygge natteliv

Lagt i håndjern

Venner ville bare spille fodbold: Men så stormede civilbetjente ud af bilerne og smed dem i håndjern

Tre grunde til at Erdogan spærrer vejen til Nato for Sverige og Finland

København

Demokrati eller Distortion: Københavns Kommune aflyser Distortion på Rådhuspladsen og flytter folkefesten væk fra valgsted

Alarm 112

Mand i kritisk tilstand efter togpåkørsel ved Dybbølsbro Station

Bolig

Halvt dobbelthus solgt for svimlende beløb: Salgsprisen er 42 gange højere end for 26 år siden

Annonce