Annonce
Byudvikling

Badefaciliteter til kvinder halter bagefter: - Det er nemt at lave lappeløsninger

Kiss Bredgaard Hansen, fodboldspiller i FC Nyhavn i Kløvermarkens Idrætsanlæg. Foto: Olivia Loftlund
De røde barakker ved Kløvermarkens Idrætsanlæg er igen i år på budgetaftalen, og omklædningsfaciliteterne kan nu se frem til et løft. Men det er nemt at lave lappeløsninger, mener fodboldspiller.

Kvinderne samler sig i en cirkel ude foran klubhuset, mens de venter på at de sidste herrer bliver færdige i omklædningsrummet.

- Vi har adgang til et omklædningsrum for damer, men det ligger langt væk fra resten af klubben, siger Kiss Bredgaard Hansen.

Hun har i de sidste ti år spillet i FC Nyhavn, der holder til i Kløvermarkens Idrætsanlægs karismatiske røde barakker ved Kløvermarksvej.

Annonce

- Vi blev ved med at få stjålet vores udstyr, og nøglen er også forsvundet flere gange. Til sidst var vi bare så trætte af det, så vi begyndte af klæde om i herrernes afdeling, siger Kiss Bredgaard Hansen.

Og det har de gjort de sidste tre år.

Klubbens herreafdeling, som ud over at ligge væsentlig tættere på caféen, er også tættere på det sociale liv og fællesskabet, fortæller Kiss Bredgaard Hansen.

- Jeg synes, der går noget af klubånden og fællesskabet internt, når damerne skal have omklædning så langt væk fra herrerne, siger Kiss Bredgaard Hansen.

- Men selvfølgelig ville det være fedt, hvis vi fik en afdeling, hvor vi kan gå i bad uden at skulle tænke over, om der kommer to ellevemands herrehold og skal i bad med os, siger Kiss Bredgaard Hansen.

Selvfølgelig ville det være fedt, hvis vi fik en afdeling, hvor vi kan gå i bad uden at skulle tænke over, om der kommer to ellevemands herrehold og skal i bad med os.

Kiss Bredgaard Hansen, fodboldspiller FC Nyhavn

Fokus på badefaciliteter

I dag er der 34 omklædningsrum fordelt i de syv bygninger. De ældste af dem er fra efterkrigstiden, og på nuværende tidspunkt er der otte omklædningsrum til damer.

På dette års budgetaftale blev der sat penge af til omlægning af en kunstgræsbane og til vagtrundering.

På sidste års budgetaftale blev der blandt andet sat tre millioner kroner af til opgradering af omklædningsfaciliteterne i barakkerne, som forventes at sættes i gang første december 2021, oplyser Kultur og Fritidsforvaltningen.

Og her bliver der et fokus på faciliteterne for damespillerne.

Planen er, at der skal etableres et ekstra omklædningsrum inklusiv toilet- og badefaciliteter for kvinder i bygning 1, oplyser Kultur og Fritidsforvaltningen.

Omklædningsrummet har tidligere været et omklædningsrum for herrer, men vil fremadrettet være tiltænkt de kvinder, der dyrker vægtløftning i bygning 1, lyder det.

Annonce

Lappeløsning eller...?

Kiss Bredgaard Hansen fortæller, at hun er spændt på de nye tiltag, men at hun ikke kan lade være med at tænke, at renovering af de gamle barakker, er en lappeløsning.

- Det er jo nemmere og billigere at lave lappeløsninger på de gamle barakker, end at bygge nye faciliteter, siger Kiss Bredgaard Hansen.

Overborgmester Lars Weiss (S) fortæller, at han er glad for, at der igen er sat penge af til Kløvermarken, men at der vil gå mange år, før et nyanlæg bliver en realitet.

- Vi er styret hårdt på, hvor meget vi må bruge på anlæg og det er dets mulige kunst at få budgetterne til at hænge sammen. Derfor blev det en renovering denne her gang. Men på et eller andet tidspunkt, så nytter det ikke længere at putte et plaster på et sår, siger Lars Weiss (S).

- Generelt mangler vi idrætsfaciliteter i København, og en stor del af de idrætsfaciliteter, vi har, er meget nedslidte. Kløvermarken et af de største idrætsanlæg vi har, og også et af de mest nedslidte, siger Lars Weiss (S) og fortsætter:

- Der kommer til at gå mange år, før man er nået i mål med en plan for Kløvermarken som samlet idrætsanlæg, siger Lars Weiss (S).

Formanden for Amager Øst Lokaludvalg, Susanne Møller (C), hilser renoveringen velkommen, men håber, at der fortsat vil være fokus på, at der er brug for en nybygning af klubfaciliteterne.

- Jeg glæder mig over, at politikerne nu har fået øje på, at der virkelig er brug for et løft af Kløvermarken, siger Susanne Møller (C) og fortsætter:

- Vi ved godt, det hele ikke kan komme på én gang, men vi håber, at politikerne fortsat vil se til, at der er brug for en større renovering og en nybygning af klubfaciliteter til de mange klubber derude, siger Susanne Møller (C)

Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Debat

El-løbehjul er farlige og ikke grøn transport

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Og det er gratis at deltage

Øl til en 10'er og politikerbanko: KøbenhavnLIV inviterer til fredagsbar

Det sker

3-2-1 nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Byliv

Vedat laver telefoner og giver dem væk gratis: Ingen børn skal opleve det samme som jeg gjorde

BUTIKSLIV

De var ved at dreje nøglen om: Nu fejrer legendarisk tegneseriebutik rund fødselsdag med fest i to dage

S-politik?

Brugte kommunale medarbejdere til S-politik: Skarp kritik af overborgmesteren

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

debat

Kommunen er for kompliceret, når selv borgmesteren er forvirret

Kultur- og fritid

Fri for frispark: - Du skal være mere med- end modspiller, hvis du vil til debat om Østerbros kultur og fritid

København

Massivt fund af kræftfremkaldende stof vækker bekymring: Findes PFOS også i København?

Byens Bedste LIV

RUST ryster rustet af sig og genåbner med ny energi

DEBAT

I vores by skal ingen føle sig tvunget til ørepropper

Retssag

Læk om pensionssager fra Frederiksberg Kommune skal for Højesteret

Byliv

Kæmpe marked kommer til Sydhavnen: Interessen blæser os omkuld

Annonce