Annonce
Byudvikling

Vilde planer for Sundby Idrætspark: Stadion, boliger og et hotel er på tegnebrættet

Fodboldbanerne ved Sundby Idrætspark, som muligvis omlægges til boliger. Foto: Olivia Loftlund
Sundby Idrætspark skal have et nyt look. Forundersøgelserne er i gang, og et forslag om, hvad idrætsparken skal rumme i fremtiden, er præsenteret for Københavns Kommune.

De grønne plæner strækker sig bredt og langt i Sundby Idrætspark i de glohede sommerdage. To drenge står og sparker på mål ude foran de sommerlukkede klublokaler til Fremad Amager.

Om nogle år vil der på disse plæner være opført en række boliger, og de grønne vidder vil huse et noget større stadion, hvis planerne går, som Generous Development og Fremad Amager Elite har præsenteret for Københavns Kommune.

I januar 2021 præsenterede ejendomsudviklingselsskabet Generous Development på opfordring fra Fremad Amager Elite en plan for, hvordan en mulig renovering af Sundby Idrætspark kan se ud, og hvordan et muligt samarbejde mellem Fremad Amager og Københavns Kommune kan komme på benene.

Annonce

- Det startede med at Fremad Amager som fodboldklub gerne vil i superligaen, og skal de det, skal de have et superligastadion. Så det var det der udløste projektet, siger Anette Krarup, stifter og administrerende direktør af Generous Development til AmagerLIV.


Det startede med at Fremad Amager som fodboldklub gerne vil i superligaen, og skal de det, skal de have et superligastadion. Så det var det der udløste projektet

Anette Krarup, stifter og administrerende direktør af Generous Development


Hun fortæller, at klubben ikke var opmærksom på den proces, det kræver at få lov til at bygge i området, og derfor er gået sammen med Generous Development.

Venter på kommunen

Fremad Amager har sammen med Anette Krarup arbejdet på projektet det seneste års tid, og venter nu på Københavns Kommunes beslutning.

Forundersøgelserne af mulige scenarier for udviklingen af Sundby Idrætspark er i gang, oplyses det i overførselssagen 'København klar til genåbning'.

I første omgang er der afsat 2,3 millioner kroner til den indledende forundersøgelse, og den bliver afsættet til forhandlingerne om Budget ’23 i september 2022.

Helt konkret skal der udarbejdes et beslutningsgrundlag, så politikerne kan tage stilling til, om der skal arbejdes videre med udviklingsprojektet i Sundby Idrætspark. Og kommunen skal også tage stilling til, om den vil indgå i en samarbejdsaftale med foreningen Fremad Amager.

- Fremad Amager har præsenteret et ideoplæg til et nyt stadion og en generel opgradering af området for Københavns Kommune. Kommunen er positiv over for, at idrætslivet tænker med på udvikling af byen, og Fremad Amagers forslag vil indgå i det videre arbejde som et af flere scenarier for fremtidens Sundby Idrætspark. Nu skal kommunen afklare de forskellige scenarier for udvikling af Sundby Idrætspark, som er mulige. Derefter skal der træffes politisk beslutning om, hvad der skal arbejdes videre med i 2022, oplyser Københavns Kommunes økonomiforvaltning til AmagerLIV.

Annonce

Stadion bygget i træ

Drømmen er et stort, nyt stadion bygget i træ og nye træningsfaciliteter, der skal invitere andre sportsfolk end fodboldfolket til at bruge området, fortæller Anette Krarup.

I præsentationen skriver de, at målet er at "etablere et moderne stadionanlæg i international klasse med tilhørende træningsfaciliteter, fitnesscenter, restauranter, lounges, opholdsarealer." Og at der skal "etableres nye træningsbaner, atletikbaner, tennisbaner og en større multihal".

Videre skriver de, at "stadion bliver Fremad Amagers nye hjemmebane, og at målet er at skabe et attraktivt og tidssvarende stadionanlæg, der kan tiltrække internationale kampe og give københavnerne en helt ny attraktion."

Som supplement til idrætsfaciliteterne er der i præsentationen beskrevet at 'familie- og ungdomsboliger samt hotel- og konferencefaciliteter, kan være med til at sikre anlægs- og driftsøkonomien af projektet.'

- Vi gad godt arbejde lidt bredere og lave noget, som kan finansiere et stadion, og finansiere de nye anlæg, og renovering af bygninger eller opførsel af nye bygninger. Så man kan få et sted, hvor alle kan være, og ikke kun fodbold folk, siger Anette Krarup.

Mulige planer for Sundby Idrætspark. Illustration: Generous Developement

På illustrationen bliver boligerne i dette forslag placeret i den sydlige del af arealet ud til Sundbyvestervej og Englandsvej, og altså der, hvor de gamle klublokaler til Fremad Amager og kunstgræsbanerne ligger nu. Området skal give 50.000 kvadratmeter bolig.

Hotellet og ungdomsboligerne foreslås at placeres til øst mod Irlandsvej, hvor der i dag er 'kastegård' og syvmandsbaner. Fremad Amagers nye klublokaler også er tegnet ind til at skulle ligge i det område, "i tæt kontakt med træningsbaner", skriver de.

Anette Krarup bekræfter, at der er et ønske om hotel og ungdomsboliger, men fortæller, at planerne ændrer sig hele tiden, og at de ikke vil vise nogen endelige tegninger endnu.

- Vi har forskellige ting i gang for at prøve at finde ud af, hvad man som aktør, nabo og borger har behov for i et område som det her. Det prøver vi at afdække, mens kommunen afdækker, hvordan de synes, det skal udvikles.

AmagerLIV har forsøgt at få en kommentar fra Allan Ravn, direktør for Fremad Amager, men han oplyser, at han er på sommerferie.

En foreløbig inddeling af Sundby Idrætspark, der illustrerer Generous Developement og Fremad Amagers forslag til udviklingsprojektet. Illustration: generous Developement.

Ved du noget? Så skriv ind til AmagerLIV

Annonce
Alarm 112

Politiet efterforsker bombe- og dødstrusler mod Radio Loud

København

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sundhed

Ældre får ikke besøg - og raske bliver ikke udskrevet: Sådan rammer sygeplejerske-strejken i København

Sygeplejerskernes strejke

Sygeplejerske-strejken breder sig: 'De betyder umindeligt meget. Alle andre er jo døde'

Debat

Skolestart: 37 familieformer er andet end bare ’mor og far’

BYLIV

Borgmester efterlyser redskaber, der kan bremse voldsomme huslejestigninger

Alarm 112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Klima og miljø

Hokus pokus: Fortov og asfalt renser nu luften ved skole

Klumme

Mai & Rådhuset: Skeletterne vælter ud af skabet

København

Danmarks første te-bar er åbnet på Nørrebro og bag konceptet står en af Københavns bedste bartendere

Alarm 112

Tiltale: Mænd førte regnskab over narkosalg på telefon

112

Bilist taget med vanvidspromille på stærkt befærdet vej

København

Sygeplejersker udvider strejke med fertilitetspersonale

Annonce